Home / АКТУАЛНО / Какво трябва да знаете, ако работите от вкъщи
Какво трябва да знаете, ако работите от вкъщи

Какво трябва да знаете, ако работите от вкъщи

Полезни съвети за работещите от дома

Много жени работят от вкъщи, но това често има негативни последици за здравето. Въпреки че не липсват и преимущества като по-ниски нива на стрес, повече сън и по-малко преумора, вредите не са никак малко. Ето как да ги неутрализирате, така че да останете здрави.

работа от вкъщи

Работа от вкъщи? Какво трябва да знаем?

Ставайте от компютъра и се движете: Продължителното заседяване пред компютъра е доста вредно за вашето здраве. Знаете това, нали? Ставайте на всеки 30-40 минути и се разхождайте. Може да правите и упражнения, за да се раздвижите. Важното е да не се заседявате дълго време. Опитайте да вършите някои неща, докато се движите. Не е необходимо да говорите по телефона в седнало положение.

Дезинфекцирайте редовно бюрото си: Само защото работите вкъщи, не означава, че сте имунизирани срещу болести. Съпругът, децата, родителите и приятелите пренасят достатъчно микроби у дома.

Проветрявайте редовно: Едно от хубавите неща на работата от вкъщи е, че можете да контролирате вашата среда. Вие решавате как ще се отоплявате, кога ще почиствате климатика. Не оставяйте в стаята ви да циркулира цял ден застоял въздух. Отваряйте редовно прозорците. Така ще се почувствате по-енергични и здрави.

Не яжте пред компютъра: Знаем колко е удобно, но и колко е вредно! Храненето пред компютъра ви кара да ядете повече. Като съчетаем това с по-ниската ви двигателна активност, напълняването е налице! 

Дайте почивка на гърба си: Купете си надежден ергономичен стол, така че да не натоварвате излишно гърба си. Може да помислите и за друго офис оборудване, което да ви помага да поддържате добра стойка.

Посетете и Фейсбук страницата ни!

 

Какво трябва да знаете, ако работите от вкъщи
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top