Необходими продукти за приготвяне на картофената салата:
500г картофи
250г гъби (по възможност – печурки)
300г бяло пилешко месо
1 глава лук
1 скилидка чесън
50мл олио или зехтин (по избор)
няколко с.л. балсамов оцет
2 щипки червен пипер
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Накълцвате пилешкото месо на ситно, като го овкусявате със сол и червен пипер. Също така, накълцвате и измитите добре гъби. След това, ги запържете леко на бавен огън, заедно с лука. Сварявате измитите картофи и след като изстинат и се охладят, ги обелвате и нарязвате на кубчета.
Сипвате картофите в купа и добавяте готовите гъби, и нарязаните лук и чесън. Загрявате няколко супени лъжици олио или зехтин в съд на котлона и запържвате месото до готовност.
Прибавяте пилешкото месо към картофите и гъбите. Овкусявате с малко олио или зехтин, оцет, и още малко сол и черен пипер на вкус. Накрая разбърквате добре.
Поставяте картофената салата в голяма купа и оставяте да се охлади на хладно. При поднасянето й, може да я гарнирате с накълцан пресен магданоз.