Home / АКТУАЛНО / Колегите, за които никой не те предупреждава!
Колегите, за които никой не те предупреждава!

Колегите, за които никой не те предупреждава!

6 типа колеги, за които никой не ти казва нищо, докато не се сблъскаш с тях

Започването на нова работа те връща в първия учебен ден, когато се притесняваше как ще те приемат съучениците и учителите ти. Вече си голямо момиче, но все още имаш своите страхове. На новото работно място те дебнат 6 типа колеги, за които никой не те предупреждава. Ето и кои са те!колеги

  1. Колегата, който отказва да се включи в груповите проекти: Той е самонадеян, смята се за нещо повече от останалите, отказва да прави нещата, като другите и да участва в групови проекти. И сега ти имаш честа да работиш с този човек! В този случай ще ти трябва много търпение и дипломатичност, защото той ще изкара наяве най-лошите ти страни. Ще те провокира, ще те нарича с обидни епитети в желанието си да те вкара в неговия лагер – на революционерите.
  2. Колегата-приятел, който те клевети наляво-надясно: Извън офиса се разбирате страхотно, но на работното място се превръщате в конкуренти и врагове. Той те клевети наляво и надясно и се старае това да стигне до шефа. Обясни на прекия си началник каква е ситуацията и не се ангажирай повече с въпросния колега извън офиса. Макар че това ще е болезнено за известно време, по-добре прекрати псевдо приятелството ви.ужасни колеги
  3. Асистентът, който винаги се оплаква колко е претоварен: Всички знаем, че асистентите и стажантите са ниско платени и претоварени от работа. Когато имаш кратки срокове и шефът ти диша във врата, няма как се чувстваш зле заради стажанта си, който работи прекалено бавно. Организирай задълженията си, като поставиш седмични задачи, които трябва да бъдат изпълнени на всяка цена.
  4. Мениджърът, който не знак да управлява хората си: Вероятно този човек е бил нает да управлява екип или проект, но няма никаква представа как се прави това. Вместо да бъде полезен като един добър организатор, той измисля цял куп безсмислени задачи и ненужни стъпки за ежедневните задачи. Така, преди всичко бъди мила и любезна. Води си бележки за всички стъпки, които просто не работят и се обърни към шефа си с целия списък.
  5. Мениджърът, който никога няма време за теб: Имаш толкова много въпроси и неясноти, но той никога няма време за теб. Всеки път те отпраща с фалшива усмивка и ти препоръчва да попиташ някой друг. Направи всичко възможно сама да разбереш отговорите на въпросите, които те вълнуват.  Шансовете се той да ти обърне повече внимание, когато изпъкнеш над останалите.
  6. Колегата-клюкар: Той не спира да клюкари и плете интриги, говори зад гърба на колегите и шефовете, сякаш това е част от задълженията му. Какво да правиш? Бъди приятелски настроена към този човек, защото може да научиш ценни идеи. Не позволявай обаче да те въвлича в интриги.

Още съвети за кариерата ти ТУК!

Посети и нашата Фейсбук страница за още полезни съвети!

Колегите, за които никой не те предупреждава!
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top