Home / АКТУАЛНО / ВАЖНО! Консервите водят до безплодие
Бисфенол А ни убива!

ВАЖНО! Консервите водят до безплодие

ВАЖНО! Консервите водят до безплодие
5 (100%) 3 votes

Консервираните храни са бомба със закъснител, могат да ви лишат от потомство

Редовната консумация на консервирани храни може да доведе до безплодие. Причината за това не са самите консерви, а лепилото, с което се залепват кутиите. Въпросните лепила съдържат бисфенол А – изкуствен естроген, които увеличава риска от безплодие, сърдечни заболявания, диабет и други сериозни болести. Бисфенол А влияе на плодовитостта и при мъжете, и при жените. При господата намалява сп*рматозоидите, а при дамите – жизненоспособните яйцеклетки.

Бисфенол А ни убива!
Бисфенол А ни убива!

Бисфенол А се съдържа в алуминиевите кутии, твърдата пластмаса, използвана за микровълнови печки, бутилките за вода, дори и в хартията на касовите бележки.

Какво можем да направим?

Препоръчва се избягването на консервирани храни и пластмасови контейнери. Измивайте грижливо ръцете си след допир с пари и касови бележки. Според учените само една консерва с домати ни облъчва с достатъчно количество изкуствен естроген, който може да ни навреди.

Съвременните хора използват много продукти в тенекиени консерви – месо, риба, зеленчуци, пастет, грах, царевица, плодове и сирене. Консумацията на такива храни обаче може сериозно да застраши здравето ни и дори да ни лиши от потомство.

About Zlatina Galina

Check Also

Сексът и парфюмите

Оцени Парфюмите са били използвани за въздействие върху сексуалността още от дълбока древност. Всичко започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *