Home / АКТУАЛНО / ВАЖНО! Консервите водят до безплодие
ВАЖНО! Консервите водят до безплодие

ВАЖНО! Консервите водят до безплодие

Консервираните храни са бомба със закъснител, могат да ви лишат от потомство

Редовната консумация на консервирани храни може да доведе до безплодие. Причината за това не са самите консерви, а лепилото, с което се залепват кутиите. Въпросните лепила съдържат бисфенол А – изкуствен естроген, които увеличава риска от безплодие, сърдечни заболявания, диабет и други сериозни болести. Бисфенол А влияе на плодовитостта и при мъжете, и при жените. При господата намалява сп*рматозоидите, а при дамите – жизненоспособните яйцеклетки.

Бисфенол А ни убива!

Бисфенол А ни убива!

Бисфенол А се съдържа в алуминиевите кутии, твърдата пластмаса, използвана за микровълнови печки, бутилките за вода, дори и в хартията на касовите бележки.

Какво можем да направим?

Препоръчва се избягването на консервирани храни и пластмасови контейнери. Измивайте грижливо ръцете си след допир с пари и касови бележки. Според учените само една консерва с домати ни облъчва с достатъчно количество изкуствен естроген, който може да ни навреди.

Съвременните хора използват много продукти в тенекиени консерви – месо, риба, зеленчуци, пастет, грах, царевица, плодове и сирене. Консумацията на такива храни обаче може сериозно да застраши здравето ни и дори да ни лиши от потомство.

ВАЖНО! Консервите водят до безплодие
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top