Home / ЗДРАВЕ / Лечение на проблемна кожа

Лечение на проблемна кожа

Според лекарите, състоянието на нашата кожа съответства на цялостното ни  здравословно състояние. Гладката кожа на лицето е превърната в приоритет за всяка от нас . Начинът, по който тя изглежда може да допринесе за нашето самочувствие. Идеалната кожа е индикатор за добро здраве и ни помага да се чувстваме по – добре.
Нейна противоположност е така наречената пореста кожа. Какви са причините за нейната поява? Ако вашата кожа на лицето е мазна, то със сигурност сте се сблъскали с така неприятната пореста кожа. Благодарение на мазнината, която се образува, порите на кожата се виждат и могат да бъдат оприличени на малки кратери. Причината за това са мастните киселини, които засилват процеса на вроговяване на външния слой и предизвикват неговото удебеляване. Това предизвиква налягане, което води до раширяване на порите. А разширените пори са добра среда за развитие на пъпки, акне и водят до появата на черни точки.
Появилите се пъпки в комплект с разширени пори могат да ви влудят допълнително. Но преди да изпаднете в състояние на безпомощност, не забравяйте, че всеки проблем си има своето решение. Първата стъпка към постигането на гладка кожа ще бъде поддържането на по – добра хигиена на лицето. За да си помогнете сами, може да използвате пяна за измиване на лице с ексфолиант ( премахва ненужното количество мазнини) , микродермабразио ( стимулира се производството на колаген, кожата изглежда по – здрава и гладка), третиноин ( медицински продукт, спомага за премахването на черните точки). Пазарът на козметични продукти изобилства от решения за вашия проблем. Може да се насочите към продуктите на Loreal Paris или Vichy. Изследванията направени в лабораториите на Vichy показват, че стимулацията на папиларната дерма ( фин клетъчен слой ) води до производството на нови клетки и фибри, а те поддържат нашата кожа еластична и гладка. Ако бъдете достатъчно упорити и спазвате точно предписания курс за изглаждане на кожата, не след дълго ще получите желания резултат.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top