Home / ЗДРАВЕ / Лечение с билки при простуда и грип

Лечение с билки при простуда и грип

Когато се чувстваме леко отпаднали най-добрият начин да се справим с некомфортното състояние е да се доверим на лечението с билки. Те са най-ефективният начин да се възстановим бързо, а освен това създаваме имунитет срещу грипа, в лапите на който попаднем ли- едва ли ще се размине ходенето ни при лекар.
Може би в графа любопитно трябва да споменем, че над 500 вида билки се използват във фармацевтичната промишленост. Щом се използват там, то в такъв случай ефектът им в употребата в натурално състояние би бил в пъти повече.
Чай от ехинациея може да засили отслабналата ни имунна система.
Приготвяне ½ чаена лъжичка изсипваме, смачкват се добре листата и се заливат с гореща вода и оставяме да изстине. При простудни заболявания е желателно пиенето на една чаена чаша на ден.
В случай, че имате хрема или проблеми с дихателния тракт, за да предотвратите усложненията, може да се доверите на сминдуха. Едно друго ползотворно действие върху жените е увеличаване на кърмата. Може да се използва като подправка, за да се консумира в прясно състояние. Повечето хора предпочитат да го консумират като капсули или таблетки, но ефектът е по-слаб.
Бръшлянът е най-добрият начин, за да ви накара да се чувствате добре, ако имате суха и дразнеща кашлица. Той се препоръчва и при хронични бронхиални заболявания. Неговата консумация става под формата на разтворими таблетки.
На всички ни е известен така ароматният и вкусен чай от липа. Почти във всяка къща берат цветовете на липата през май-юни, когато няма как да не усетите аромата, който се носи повсеместно. Защитава имунната система и активира потните жлези. Това прави възможно бързото възстановяване след настинка.
Желателно е да се приемат билки през цялата година, за да защитаваме организма си от настинки.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] и правете гаргара на всеки 15-30 минути, за да премахнете болките в […]

  • Scroll To Top