Мислите, че е невъзможно да си направите сами невероятен домашен козунак? Опитайте този и няма да сгрешите
По това време на годината няма нищо по-хубаво от това да си хапнете току що изпечен домашен козунак. Съмнявате се, че няма да успеете да го направите? Не се притеснявайте, нашето предложение е изключително лесно, а вкусът е наистина невероятен. В този домашен козунак се използва краве масло и свинска мас. Ако не харесвате някоя от двете мазнини спокойно можете да ги замените със същото количество олио, но в никакъв случай не използвайте маргарин, тъй като резултата определено няма да ви хареса. Не правете козунака и само с масло, тъй като ще стан прекалено сух. За пълнежа не този козунак може да използвате каквото пожелаете, като добър вариант са комбинация от орехи, сушени плодове /стафиди и боровинки/ и локум.
За тази рецепта ще са ви необходими 7 яйца, 230 гр. краве масло, 120 гр. свинска мас, 400 гр. захар, ½ ч.л. сол, З00 мл. прясно мляко, 60 гр. прясна мая, две пакетчета ванилия, сока и настърганата кора от един лимон и около 1.400 кг. брашно. Преди да се заемете с направата на домашния козунак първо разтворете маята в 50 мл. топло прясно мляко като добавите 1 ч.л. захар и малко брашно до получаване на рядка кашичка. Оставете така получената смес да втаса на топло. Задължително пресейте брашното. В отделна купа разбийте яйцата и захарта, а към тях добавете млякото, солта, лимоновия сок, настърганата лимонова кора и ванилията. Прибавете шупналата мая към яйчената смес и изсипете при брашното, замесете меко тесто. Към

Невероятно вкусен домашен козунак
Рецептата е взаимствана от блогът на Йоли и наистина домашния козунак направен по нея има невероятен вкус.