Home / МИСТИКА И ОЩЕ НЕЩО / Линда Гудман за детето Лъв
Линда Гудман за детето Лъв

Линда Гудман за детето Лъв

Зодия Лъв: 24 юли – 23 август

Спомняте ли си онази детска игра „Царю честити“? А спомняте ли си онова дете, което все се цупило, защото не било царя? Ако то е същото, което ви е давало пари да си купите захарна пръчица или сладолед, бъдете сигурни, че сред приятелчетата ви от махалата е имало дете от зодия Лъв.

Това дете е слънчево, щастливо, игриво и весело, но само когато се изпълняват неговите желания. В противен случай надвисват облаци, последвани от гръмотевичен трясък или мрачно мълчание. Дори и да прекалява, не му се карайте много. Постоянното потискане на неговия ентусиазъм може да остави дълбоки следи, кои;го да затьмнят слънчевата му натура в продължение на години. Малките от тази зодия притежават склонността да командват връстниците си, което често ядосва майките на по-кротките дечица. В такъв случай трябва да им направите забележка, но без да ги порицавате на висок глас пред другите. Лъвската гордост винаги реагира невъздържано на нападките, особено ако са отправени на публично място.

По-добре е да поощрявате вродената склонност на това дете към лидерство, като в същото време го накарате да разбере, че всеки трябва да мине през този пост, дори ако едните са по-слаби, а другите – по-силни. Просто така е по-почтено.

Вкорененото му чувство за справедливост ще му помогне бързо да осъзнае това. Детето Лъв е агресивно, но не и злобно. Нещо отвътре обаче го гложди и то все гледа да бъде начело на парада. Децата от тази зодия много обичат да се перчат и този навик трябва да бъде навреме изкоренен. Момченцето Лъв ще направи челна стойка насред училището или ще тръгне да ходи по най-високата ограда само и само за да направи впечатление на съучениците и особено на съученичките си. Ако родителите му са умни, от най-ранна възраст трябва да му внушат, че перченето е много недостойно. Тези слънчеви деца безрезервно ще приемат подобни съвети, тъй като притежават силно развито чувство за лично достойнство. Това може да бъде забелязано и у най-малките представители на тази зодия. Те се държат като принцове и още преди да проходят започват да въртят на малкия си пръст и мама, и татко, и цялото семейство. Наакани, напикани и олигавени, те сякаш се опитват да спасят част от достойнството си и неистово реват. Същевременно много обичат да ги целуват, галят, да ги щипят по бузките и да им носят подаръци. Това дете не се притеснява от прекалено много ласки и внимание. Точно обратното – може да видите самодоволното му изражение, когато някой случаен минувач спре да му се порадва.

Трябва да сте наясно, че детето ви Лъв е много по-неразумно и буйно от своите връстници. Без да мисли върши какви ли не лудории, като в повечето случаи организаторът е самият той. След прекалените му буйства обаче ще има я периоди на лъвска леност, когато ще се мотае из къщи, без да се захване с нещо. Не го закачайте, но същевременно го накарайте да разбере, че никой няма да му слугува. Ако нещо му трябва, да си го вземе само. Защото разглезеното дете Лъв се превръща в истински деспот. Понякога може да му подадете книга или чаша шоколад, но само като приятелски жест. Ако проявите слабост пред лъвските му капризи, непременно ще ви превърне в слуги. Затова постарайте се да му внушите, че трябва да уважава правата на другите, ако иска и те да уважават неговите. Тогава от него ще излезе далеч по-поносимо същество. Тези деца са мили и закачливи като малките лъвчета в зоопарка и точно като тях се нуждаят от обич и строгост едновременно. Ето защо родителите, както и звероукротителите, трябва съразмерно да прибягват и до топлата милувка, и до жилавата пръчка. Едното без другото са фатални за възпитанието на тези малчугани.

Съществуват два вида деца Лъв. Първите са контактни, весели, жизнерадостни, открити, сърдечни и великодушни, макар и на моменти по-агресивни. Другите са тихи, свити и срамежливи, или поне така изглеждат отстрани. При последните тези качества обикновено са като резултат от накърнена суета, от прекалено строг родител или от по-голямото внимание към по-малко братче или сестриче. Дълбоко в себе си те жадуват за толкова грижи и внимание, колкото и връстниците им от другия тип. Опасното при една такава ситуация, особено ако тя продължи дълго е, че когато порасне, това дете насилствено ще се опитва да се налага, като търси внимание в неподходящи моменти и от неподходящи хора. Другата възможност е завинаги да се вглъби в болезнено отчуждение и вечна неудовлетвореност. Лъвът става силно дистанциран, ако дълго време му се пречи.

Младите представители на тази зодия обичат да си играят на войници, но най си падат по игри с голяма доза случайност или късмет в тях. На момиченцата им харесва Да се правят на дами и да се издокарват, за да им се радват възрастните и да им казват, че са красиви. Те обаче се отнасят много съвестно към всяка къщна работа, която им е възложена. Е, не бива да очаквате, че с удоволствие Ще мият пода и ще хвърлят боклука. Не обичат черната Работа, затова им възлагайте нещо по-сериозно, в което могат да проявят творчество и самоинициатива. Някои от тях са големи мъжкарани, но постепенно тяхната суета ще вземе връх и този период ще отмине.

Учителите могат да им се доверят и да ги направят свои заместници, ако им се наложи за кратко за излязат от класната стая. Децата Лъв обичат да обясняват и са истински щастливи, когато им се гласува доверие. Защото наред с всичко останало това им дава привилегии. В ролята си на учителски заместник детето Лъв винаги ще успее да въдвори ред, но не за дълго, тъй като няма да издържи на изкушението да полудува заедно с другите.

Ако нещо е приковало интереса им, Лъвовете усвояват познанията бързо и лесно. Те са интелигентни и обикновено възнаграждават търпението на учителите си, но не забравяйте, че освен да учат, обичат и да мързелуват. Разчитат главно на неустоимия си чар и яркото си излъчване. Учителите често се поддават на ослепителните усмивки и комплиментите на тази зодия и това обяснява защо децата Лъв получават по-високи оценки, отколкото заслужават. Много е важно да се научат редовно да си четат уроците. Това обаче не бива да става насила, защото нищо няма да постигнете. Най-лесният начин да накараш това дете да повиши училищния си успех е да засегнеш неговата суета и да го предизвикаш да се изяви. Един такъв номер винаги ще мине. Когато заслужава, не пропускайте да го похвалите, и то пред хора. Защото колкото и да го хвалите, то ще иска още.

Тези деца винаги имат нужда от повечко пари за харчене, отколкото другите. Защото са щедри. Няма да е зле, ако от време на време им повтаряте онова, което Рокфелер е казвал на децата си: „Когато имаш пари – дай едната част, втората похарчи, а третата задели настрана. Трябва особено да наблегнете на третата част.

Щом пораснат, младите момчета и момичета от тази зодия ще започнат да забелязват представителите на другия пол доста по-бързо от своите връстници. Подгответе се за бурен пубертет, защото вашето дете Лъв ще мени настроението си минимум по сто пъти на ден. Приятелствата и увлеченията му ще бъдат съпътствани с изключителен драматизъм и изпълнени с често сменящи се изблици на въодушевление и душевни терзания. Всички деца от тази зодия обичат да ходят на гости. Ако им дадете повече свобода, на всяка цена ще се възползват от нея. Болезнено понасят строгото отношение, тъй като то накърнява достойнството им. По-добре да поощрите вродената им дързост, като им кажете, че са способни на всичко, и те няма да ви подведат.

Не е лесно да се възпита дете, родено през август. Ще преживеете и моменти на отчаяние, когато ще си мислите, че това зверче въобще не може да бъде опитомено. То може, разбира се, но само с нежност и постоянство – любовта е магическият ключ, който никога няма да заяде в ключалката на златното му сърце. Отнасяйте се с обич към тях в детските им години и те ще израснат добри и великодушни. Ако няма любов край тях, те се отчуждават. Не забравяйте, че това дете винаги се прави на голям смелчага, но в същото време се страхува, че не е. Притискайте го към себе си всяка вечер, дарявайте го с ласки, обичайте го с цялото си сърце.

Линда Гудман за детето Лъв
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top