Home / МОДА И СТИЛ / Малки трикове в грима

Малки трикове в грима

Обичате да се гримирате, нали? Но понякога все нещо не ви се получава. Предлагаме ви няколко малки трика при гримиране, които ще ви помогнат да заблестите.
Започваме с червилото. За да изглеждат устните ви съблазнително, изберете най-подходящия цвят. Тествайте червилото като поставите малко количество от вътрешната страна на ръката или пръстите. Там цветът на кожата се доближава най-много до този на устните. Този сезон, модата ни връща в 50-те години на миналия век. Все повече жени се осмеляват да посегнат към ярко червеното червило. Огненият цвят на устните подсказва за уверена и темпераментна личност. Този нюанс е най-подходящ за жени с по-светла кожа, докато боровинковото червено е подходящо за тези с по-тъмен тен. Попълнете тънките линии на устните си с помощта на молив. За да удължите живота на червилото си през деня, върху първия слой нанесете малко пудра с четчица и след това сложете още един слой червило. За по-добър завършек, нанесете гланц или балсам върху устните. Това е най-бързият и лесен начин да се сдобиете с плътни сочни устни според гримьорите. Ако сте от жените, които залагат на естествената си красота, нанесете само балсам или блестящ гланц върху устните си.

Очите си очертайте с молив и нанесете спиралата. Това е най-лесният вариант да ги подчертаете, но ако искате по-внушителен ефект може да сложите сенки преди това. Тази година модерни са златистите, медните и топлите нюанси. Можете да експериментирате с известният опушен грим с помощта на мек молив и памучно тампонче. Направете тънка линия на горния клепач и след това я размажете с памучното тампонче. Старайте се да получите различни нюанси на цвета, като по-тъмните трябва да са в края на окото. Нанесете малко бели перлени сенки в основата на веждите и готово – вече имате опушени очи.
Ако сте сложили много сенки, лесно можете да ги премахнете като използвате апликатор или четка с памук. Ако цветът е много наситен, с помощта на голяма четка можете да отстраните излишното. Ако пък сте прекалили със спиралата и не разполагате с гребенче за сресване на мигли, сложете кърпичка между горните и долните клепачи и затворете очи.

Веждите можете да подчертаете с мек молив, но имайте предвид, че те трябва да са с един тон по-светли ако косата ви е тъмна и един тон по-тъмни, ако косата ви е светла.

Като стана дума за косата, модните гримьори препоръчват по-ярък грим за брюнетките, по-бледи нюанси за блондинките и по-естествени цветове за червенокосите дами.

Винаги почиствайте лицето си добре и използвайте основа, преди да сложите грима си. Пудрата и ружът слагайте с кръгообразни движения с помощта на голяма четка. Нанасяйте пудра на брадичката и на носа, за да избегнете неприятния лъщящ ефект на кожата.

Ако използвате тези малки трикове със сигурност можете да постигнете големи резултати!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top