Home / АКТУАЛНО / Меден месец във Виена
Меден месец във Виена

Меден месец във Виена

Градовете, заредени с изкуство и култура са вашата страст? Мислите за един освежаващ меден месец в сърцето на Европа?

Тогава Виена, със своя "Син Дунав", е идеалната дестинация за вашия меден месец.

Страната на валса на Щраус, на река Дунав и на сградите на имперската епоха, Австрия с прекрасната си столица Виена може да бъде идеалното място за един релаксиращ меден месец, наситен с култура.

За да посетите града, може да наемете личен водач или екскурзовод, който ще ви придружи в откриването на музеи, дворци, операта, замъци, паркове и между посещенията ще ви дава и напътствия за местата, където да се насладите на горещо виенско кафе и други вкусотии. Вижте още какво трябва да знаете за Виена преди да заминете.  

Независимо от това къде сте избрали да отседнете, силно препоръчително е да започнете обиколката на града от Domgasse п. 5, улицата, където се намира апартаментът в който е живял Моцарт, световно известният и гениален австрийски композитор.

Виена е град, където е абсолютно приятно да се ходи пеша или да се кара колело по многото велосипедни алеи. За да е по-релаксиращо обикалянето и за почивка между музеите, от друга страна, отделете време да се потопите в Градския парк (където се намира статуята на Йохан Щраус), продължете по тучните градини на Ringa, след което посетете буйните градини на бароковите дворци Белведере и Шьонбрун. Може да завършите деня в белите дробове на града, Пратера, и привечер да се възхищавате на града на музиката от горе, романтично сгушени на седалките на известното виенско колело. Романтично, различно, вдъхновяващо. Предлагат се и романтични вечери с масичка с бяла покривка, за да бъде картинката пълна.

Река Дунав във Виена е вездесъщ. Бреговете на реката и плажовете са постоянна спирка през свободното време на жителите на града. Сред задължителните места са  Alte Donau  (Старият Дунав), който се редува със зелени тревни площи, градини, ресторанти с панорамни тераси над водата. Наемете лодка с гребла, с електрическо или водно колело за романтичен пикник в средата на реката.

The Donauinsel (Островът на Дунав) е дом на известния фестивал, който събира хиляди млади хора в продължение на 3 дни. Но островът е „гостоприемен” през цялата година със заливите си, където може да се къпете, с баровете и ресторантите си.

Дунавският канал, най-накрая, е най-южният клон от града. Можете да му се насладите с Twin City Liner (туристическо корабче), или седнали в едно от многото кафенета, които гледат към тази огледална вода.

Ако сте запалени по изкуството, има редица музеи, които може да посетите, сред които Leopold Museum, музей Зигмунд Фройд и много други.

Не може да напуснете Виена без да посетите кафенетата в историческия център, които освен една симпатична обстановка и уют, предлагат на туристите вкусотиите на австрийското сладкарство – кой не е чувал за торта Сахер? И ароматни кафета с мляко, сметана и шоколад в техните хиляда варианта.

Кога да заминете? Горе-долу през цялата година, но ако искате да се възползвате максимално от протежението на река Дунав, за медения ви месец във Виена, пролетта, лятото и началото на есента са идеалните сезони. И все пак Виена е сред най-желаните дестинации и през зимата.

Няма да съжалявате.

 

Меден месец във Виена
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top