Home / АКТУАЛНО / Момиче на 500 години шокира света (видео)
Момиче на 500 години шокира света (видео)

Момиче на 500 години шокира света (видео)

Девойка на 500 години бе открита в Перу

Учени от аржентинско-перуанска експедиция се натъкнали на необичайна гледка преди 10 години. По време на експедицията те забелязали тялото на млада жена на висок връх в Перу. Първоначално решили, че

Момиче на повече от 500 години

Момиче на повече от 500 години

момичето е починало от измръзване. В лабораторията по-късно обаче станало ясно, че девойката е убита и принесена в жертва на боговете преди повече от 500 години.

Транспортирането на тялото до лаборатория се оказало изключително трудно. Няколко години отнело и самото изследване, затова едва сега случаят придоби известност. Трупът е бил подложен на щателни изследвания, от които станало ясно, че момичето е било убито преди повече от 500 години. Въпреки дългото време, тялото и органите са запазени, сякаш смъртта е настъпила преди няколко дни. Причината за този факт все още остава неясна.

Учените са установили още, че девойката е била хранена с най-доброто, с което е разполагало племето – царевица и много протеини. Цяла година вероятно е била охранвана, за да бъде подготвена за среща с боговете, писа hotarena.net.

Смята се, че инките са хранели избраните за жертвоприношение дълго време с животински протеини и царевица. Избирали са най-хубавите девойки от племето, които са принасяли в жертва на боговете. Водели са ги в планината, като по-пътя са им давали отвари. Накрая са ги отравяли или направо са ги оставяли да умрат от студ.

Видеото вижте ТУК

Момиче на 500 години шокира света (видео)
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top