Home / ИНТЕРЕСНО / Най-Добре Платените Певици през 2013 година, според FORBES
Най-Добре Платените Певици през 2013 година,  според FORBES

Най-Добре Платените Певици през 2013 година, според FORBES

FORBES  публикува рейтинга на най-добре платените певици през 2013 година. На върха безспорен фаворит е Мадона, с годишни приходи от $ 125 милиона, точно в духа на собствения си хит « Like A Prayer ».

Среброто получи Lady Gaga ( $ 80 милиона ) . Всъщност и Мадона, и Gaga заемат същите позиции, в списъка на най-високо платените музиканти в света и от двата пола .

Любопитно е, че четири от десетте водещи "златни жени" в музикалния бизнес, по един или друг начин са свързани с шоуто American Idol.

Forbes е проследил доходите на музикантите за периода от 01 юни 2012 до 1 юни 2013 година. За класацията са използвани данни на агенциите Pollstar, RIAA и друга информация, получена от организатори, адвокати, продуценти, както и данни, предоставени от самите музиканти .

1 . Мадона Годишен доход: $ 125,000,000

До този момент певицата е разширила своя бюджет, главно поради турнето си MDNA, което и донесе, едни яки 305 милиона щатски долара печалба, продажбата на сувенири на концертите, както и собствена модна линия Material Girl, и не на последно място парфюма Truth or Dare, който е истинско предизвикателство.

2 . Lady Gaga Годишен доход: $ 80,00 милиона

Новият и албум ARTPOP Gaga , обложката на който е създал прочутия и противоречив Джеф Кунс, излезе след анализирания от Forbes период (който приключи на 11 ноември 2013 г.). Въпреки това, очевидно певицата печели достатъчно и зае почетното второ място в класацията. Гага не успя да завърши последното си турне поради контузия в бедрото, но от спектаклите тя спечели не лошата сума от $ 168 000 000

3 . Taylor Swift Годишен доход: $ 55,00 милиона

Тя е родена през 1989 г., работи с невероятна интензивност и усет за музикална индустрия. През първата седмица след излизането на четвъртия и студиен албум Red са продадени 1,2 милиона копия. Тя успя да превърне музикалния си триумф в печеливша търговска сделка: рекламни договори с диетична кола , SONY и CoverGirl .

4 . Beyonce Годишен доход: $ 53,00 милиона

Друга жена, която влиза едновременно и в топ десет на най-високо платените музиканти, е Beyonce . След раждането на дъщеря и Блю Айви, тя си взе почивка за една година, но триумфално се завърна на сцената с турнето Mrs. Carter World Tour, с което във всеки град печели повече от 2 млн. евро. Тази година, тя отново превиши на доходите на съпруга си Jay Z. По традиция, това доведе и до нови доходи, като последните и контракти с Pepsi и H & M, както и модната линия House на Dereon .

5 . Jennifer Lopez Годишен доход: $ 45.00 милиона

През 2012 г. латиноамериканската дива спечелил повече – $ 52,0 милиона (само хонорара и  в шоуто Americal Idol е в размер на 12 милиона щатски долара) . През 2013 г., Лопес задържа финансовото си състояние на едно и също ниво . Световното турне и донесе по $ 1 милиона за концерт. Внушително попълнение в доходите и донесе участието в Латиноамериканското риалити ¡ Q'Viva, където Лопес и нейният съпруг Марк Антъни, търсят таланти в Латинска Америка.

6 . Rihanna Годишен доход: $ 43,00 милиона

Rihanna попада в списъка на най-добре платените звезди,  с рекордна продуктивност. Тя издаде седмия си годишен албум Unapologetic и успя да направи повече от 40 представления.  Въпреки количеството, няма как да не отбележим нейния хит Diamonds и рекламата и за Vita Coco.

 7 . Katy Perry Годишен доход: $ 39,00 милиона

Нейният нов албум PRISM излезе след края на анализирания от Forbes период. Но Пери направил милиони чрез концерти и продажби на парфюмната си линия Coty. Значителни приходи и донесе новия рекламен договор с Popchips (тя притежава не малка част от акциите на компанията).

8 . Pink Годишен доход: $ 32,00 милиона

През 2012 г. Pink пусна нов албум The Truth About Love, който разтърси с хитове като Just Give Me A Reason и Blow Me (One Last Kiss). Печалба от $ 2,0 милиона за изпълнението си във всеки град по време на турнето и беше достатъчно, за да влезе в списъка на Forbes .

9 . Carrie Underwood Годишен доход: $ 31,00 милиона

Carrie Underwood започва кариерата си с победа в популярното шоу American Idol. Нейната история е въплъщение на американската мечта. През 2005 приятели я убеждават да участва в телевизионното шоу, а през 2013 г. вече е в списъка на Forbes. Последния и диск Blown Away, става платинен. Значителни приходи и донасят и 100 концерта, които изнесе от 1 юли 2012 г. до 01 юли 2013 г.

10 . Mariah Carey Годишен доход: $ 29,00 милиона

Основният източник за доходи на певицата през тази година идва от най-продаваният и албум All I Want For Christmas Is You ( 18,0 милиона щатски долара ). Значителен хонорар е получила и за участието си в шоуто Americal Idol . Марая може да си позволи заслужена почивка, с доходи само от продажбата на записи , парфюми и сувенири.

Разгледайте жените, които пеят и печелят милиони, в нашата галерия .

Най-Добре Платените Певици през 2013 година, според FORBES
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top