Home / ЗДРАВЕ / Най – ефикасните природни антибиотици
Най – ефикасните природни антибиотици

Най – ефикасните природни антибиотици

Има ли природни антибиотици?

prirodni antibioticiНяма начин поне веднъж да не сме си задавали този въпрос и то най-вече когато се върнем с пълна чанта от аптеката, след като са ни установили, че имаме лек грип. Има, разбира се! А кога е хубаво да посегнем към тези антибиотици когато сме болни или като превантивна мярка?
Истината е, че много растения притежават антибиотични субстанции. Всеки е чувал за чесъна и лука (които може би избягваме заради неприятната миризма), хряна, малината… Защо тогава лекарите не ни ги предписват, а ни тъпчат с медикаменти. Проблемът е, че концентрацията на антибиотика в растенията не е толкова висока, за да спре грип с ясно изразени симптоми.
За онези от вас, чиито разбирания са свързани с природните методи на лечение и не обичате да чакате пред лекарските кабинети нека споменем някои от качествата на природните антибиотици.
prirodni antibioticiЧесънът е в състояние да прогони всякакви нежелани болести и по-важното той може просто да ги предотврати. Консумацията на една скилидка чесън дневно снабдява организма ни с ни с витамините A, B, C. наред с тях в него се съдържат и минерални вещества като селен, йод, калий, желязо, силиций. Чесънът има най-ефективно действие когато се консумира още в прясно състояние, преди да е изсъхнал.
Както знаем бичът на съвременния свят е ракът. А според наблюдения, които са проведени върху хора, консумиращи чесън в сурово и обработено състояние е установено, че вероятността да заболеят от рак на червата или стомаха е намалена на половина.
Чесънът и сърдечно-съдовите заболявания. Чесънът понижава нивата на холестерина, както и на кръвното налягане. А тъкмо ниските им нива са важни за една здрава сърдечно-съдова система.
Чесънът намалява риска да си докарате гъбична инфекция, тъй като притежава антигъбични свойства. Ежедневната му консумация може да ви гарантира, че ще бъдете здрави и неподатливи на простудни и грипни заболявания.
Друг дар на природата, който служи като природен антибиотик е малината. Малините засилват имунната система, намаляват prirodni antibioticiалергичните реакции и намаляват кръвното налягане. Също както чесъна малините са богати на витамин C, а от минералните вещества са богати на желязо. В случай, че имате нужда от тях-консумирайте малини! Когато става дума за малини, то лечебно свойство имат не само плодовете, а и листата. Ако страдате от дисменорея (болезнена менструация) може да си купите чай от малина от аптеката. Той има отпускащо свойство и така намаляват болките. Приема на този чай от бременни трябва да е с повишено внимание, тъй като може да предизвика контракции.
Хрянът притежава силно антибактериално въздействие. Когато имате възпаление на пикочния мехур (цистит) винаги може да пробвате сок от хрян. Ако имате приготвен или сами да приготвите такъв от корените на хряна. Друг вариант е да ядете прясно настърган хрян- за да имате ефект е нужно да вземате два пъти дневно по една чаена лъжица. Бъдете внимателни, ако имате чувствителен стомах, обаче!
Това са само част от всички лечебни билки, които могат да ни послужат като природен антибиотик!

Най – ефикасните природни антибиотици
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top