Home / АКТУАЛНО / Накарай усмивката си да заблести с тези лесни трикове!
Накарай усмивката си да заблести с тези лесни трикове!

Накарай усмивката си да заблести с тези лесни трикове!

Всяка жена иска блестяща усмивка, но не всяка знае как да я постигне

Избелването на зъбите стана изключително популярно през последните години, благодарение на модерния начин на живот. Това обаче може да се постигне и в домашни условия.

блестяща усмивка

Блестяща усмивка с няколко трика

С приближаването на Коледа и Нова година всяка жена се пита как да изглежда по-добре. Вероятно знаете, че консумирането на ябълки помага за поддържане на белия цвят на зъбите. Специалистите съветват да избираме повече бели храни. Хрупкавите храни помагат за почистването на зъбите. Ако сте в офиса и нямате четка за зъби под ръка, изяжте една ябълка. Тя ще свърши перфектна работа! Други опции са морковите, целината, пуканките.

Осигурете си повече калций

Сиренето помага за поддържането на белите и здрави зъби. Въпреки че, ако прекалите с количеството, то ще неутрализира киселините и ще реминерализира емайла.

Премахнете петната

Водата е от жизненоважно значение за оралното здраве. Тя отмива бактериите и утайката, останала върху зъбите от храната. Така че, не забравяйте пиенето на чаша вода след всяко хранене.

Неутрализирайте киселините

Дъвката е много полезна, когато става въпрос за поддържане на бяла усмивка. Дъвченето на дъвка помага за почистване на зъбите механично чрез премахване на остатъците от храната. Дъвката стимулира производството на слюнка, което увеличава способността й да неутрализира киселините.

Откажете се от пушенето

Тютюнопушенето също може да повлияе върху бялата усмивка. Никотинът и катранът водят до потъмняване на зъбите, гниене и загуба на естествения им цвят.

Конци за зъби

Те премахват някои от оцветяванията на зъбите, което прави усмивката по-бяла. Почиствайте по няколко пъти на седмица. Това ще подобри състоянието на венците.

Цветните храни

Те причиняват обезцветяване на емайла. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да избягвате кафето, оцета, червеното вино. Пийте по една чаша вода, ако все пак се изкушите с тях, за да намалите оцветяването.

Посетете и Фейсбук страницата ни!

Накарай усмивката си да заблести с тези лесни трикове!
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top