Home / ДОМ / За вечеря, бързо и вкусно – Ориз с пиле и зеленчуци по китайски

За вечеря, бързо и вкусно – Ориз с пиле и зеленчуци по китайски

Ако ви се хапва нещо нетрадиционно не е необходимо да правите резервация в ресторант. Ппигответе за вечеря, бързо и вкусно – ориз с пиле и зеленчуци по китайски. Рецептата, която ще ви предложим е лесна за изпълнение и съдържа в себе си неповторимия полъх на азиатската кухня.  Днес ще приготвим  сварен ориз със зеленчуци и месо по китайски. За да си приготвите вкусния ориз се нуждаете от :
1. 500 гр. ориз ( по – добре, ако е бланширан)
2. смес от зеленчуци (моркови, грах, царевица, червена чушка, зеле) – може да купите пакетче от нея във всеки един хранителен магазин, но също можете и сами да я приготвите. Колкото повече зеленчуци прибавите, толкова по – вкусно ще бъде ястието.
3. 300 – 400 гр. пилешко филе.
4. Сол
5. Соев сос

6. 2 стръка пресен лук

Сложете на котлона по-голямо количество подсолена вода. След завирането и изсипете вътре ориза и разбъркайте. На бланширания ориз, са му нужни около 15 минути, за да омекне. Докато ориза се вари,  вземете широк тиган и сгорещете в него малко олио. След като се сгорещи, намалете котлона и изсипете приготвената зеленчукова смес и предварително нарязаното на малки кубчета пилешко месо. Прибавете соев сос и бъркайте от време на време, за да не загорят зеленчуците. Докато месото и зеленчуците се запържат, ориза ще бъде готов. Отцедете го от излишната вода и след като месото е достатъчно добре запъжено, прибавете сварения ориз и отново полейте с малко соев сос. Радбъркайте добре. Оставете ориза да поеме вкуса на месото, зеленчуците и соса, за 10 мин. с капак, на изключен котлон. Изсипете го в красива чиния и го поръсете със ситно нарязания пресен лук. Ако искате да се почувствате още по – екзотично, заменете вилицата с китайски пръчици.

За вечеря, бързо и вкусно – Ориз с пиле и зеленчуци по китайски
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] рибата: Тя трябва да мирише на море, ако е прясна. Киселата и неприятната миризма е […]

  • Scroll To Top