Home / АКТУАЛНО / Какво ни пречи да забогатеем?
Какво ни пречи да забогатеем?

Какво ни пречи да забогатеем?

Основни фактори, които ни пречат да забогатеем.

Ставаме рано, прибираме се късно, въпреки това парите не стигат! За богатство и дума не може да ства! Какво ни пречи, за да бъдем богати и щастливи от живота? Дали липсата на пари може да промени положителната нагласа към живота, а дали нашата положителна нагласа може да ни донесе пари?
Един от основните аспекти, на които ще обърнем внимание в тази статия е как нашето мислене може да ни направи богати или поне може да не ни кара да се чувстваме бедни!
В последните години във все по-голяма степен се заговори за позитивното мислене. Лично аз смятам,
че това е едно от малкото положителни неща, които са се случвали, защото хората бяха станали изключително черногледи. А най-лошото в черногледството им бе приписването на такова на другите около тях. Няма по-ужасно нещо! Докато човек не проумее, че проблемът е в неговото мислене и не разбере, че трябва да мисли само хубави нещо, то няма как да стане нито по-богат, нито по-добър (дори и външно да си предава такъв вид).
Ако си от типа постоянно хленчещи за липсата на сполука в каквато и да било насока, то спокойно може да спреш с четенето на статията тъкмо тук! Това е за онези от вас, които са в търсене на истински доброто!
Като за начало може да се сетиш как два магнита се отблъскват или привличат! Тези, които се отблъскват са заредени отрицателно. Но това не е закон само и единствено за магнитните полета, това е Вселенски закон! С други думи – когато мислиш негативно „не мога да се справя с тази задача“, „нямам достатъчно пари“, „не ми върви в любовта“ – ти привличаш още веднъж от същото върху себе си! Затова от този момент нататък забрави или започни да контролираш мислите си. Опитвай се да отстраниш всички онези, които започват с „не“. За да разбереш тайната на Закона на привличането ще трябва да следиш мисълта си. Намисли си нещо положително и достатъчно ясно формулирано като „искам да стана богат“! Идеята е да повярваш достатъчно силно в него, за да го привлечеш в двойна доза!
Задавали ли сте си въпроса „Кое ни пречи да забогатеем?„

da zabogateemЕстествено повечето от вас веднага биха дали отговор, че заплатите в България не са достатъчно големи, биха обвинили държавата, управниците, шефовете и кого ли още не! Вместо да си губим времето в обвинения – нека просто да си вземем живота в ръце! Не си доволен от работата си, защото ти плащат малко. Това те прави капризен, улавяш се, че все по-честно започваш да мрънкаш, колко много работиш, а колко малко вземаш?! В такъв случай е дошло времето за промяната! Виж какво може да правиш най-добре, разбери колко време може да отделяш на ден. Може да си намериш допълнителна работа например! Има толкова много freelance – сайтове, в които да се регистрираш и да започнеш веднага работа, вместо да стоиш и да разказваш на приятелите си колко си нещастен! Не забравяй хленченето не е решение на нещата, нищо че в България владеем това изкуство до съвършенство.
Друг проблем, който може да лиши от правилния път към богатството е прекомерното харчене. В такъв случай просто може един ден спокойно да седнеш и да преосмислиш всички свои харчове. Все пак всяка национална държава има Министър на финансите, който приема или отхвърля даден бюджет. Стани Министър на своя портфейл! Кои разходи могат да се редуцират поне на половина, от какво може напълно да се откажем? И това е съвсем сериозно, особено ако имаш някаква конкретна мечта. Ако си решил в рамките на една година да си купиш чисто нова кола, то няма как да не го направиш! Няма да е голям проблем, ако излизаш с приятели три пъти, вместо пет пъти седмично, нали? Не забравяй за мечтата си!

Какво ни пречи да забогатеем?
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top