Home / АКТУАЛНО / Основни грешки при избора на дамски парфюм

Основни грешки при избора на дамски парфюм

Изборът на парфюм за една жена е точно толкова важен, колкото и подбора на дрехи, обувки и аксесоари. Парфюмът изразява нашия стил и отношението ни към света. Когато избираме парфюм, лесно можем да се изгубим в различните аромати, ако не знаем какво търсим. Можем да се подлъжем от красивата опаковка или пък да купим парфюма на известна личност, само защото сме й почитатели. Това са рекламни трикове, не се поддавайте на манипулацията. Изберете това, което наистина ви харесва. Помнете, че парфюмите са допълнение към цялостната ни визия и начин на себеизразяване.
Много жени, заблудени от ниската цена, правят грешката да купят тоалетна вода. Истинските парфюми са много скъпи, но за сметка на това – качествени. Те съдържат от 14 до 40 % парфюмни компоненти и са по-трайни от обикновената тоалетна вода. Тоалетната вода съдържа около 8-15% ароматни масла.
Когато избирате парфюм, помнете, че трябва да се съобразите не само с личните си предпочитания, а и с това какъв е случая. За работното място се препоръчва да изберете по-неутрален или свеж аромат. За специален повод можете да напръскате по-изискан и натрапчив парфюм. През деня и през лятото обикновено се използват леки парфюми с флорални и свежи цитрусови аромати. По-тежките и силни дамски парфюми се слагат вечер или през зимата.
Парфюмът трябва да се нанесе на китките, слепоочията, на врата или зад ушите, за да излъчва аромат през целия ден. Много жени направо се къпят в ароматните течности. Наистина, парфюмът е вашия почерк, но не оставяйте ароматна диря след себе си. Особено неприятно е усещането за околните, ако прекалите с твърде сладникав парфюм. В миналото, френските дами са пръскали парфюмен облак пред себе си и после минавали през него. Можете да направите като тях, ако искате да ухаете ненатрапчиво.
Ако използвате дълго време един и същ парфюм, можете да свикнете с аромата му дотолкова, че да не го усещате. Това не означава, че и другите няма да го усещат. Не прекалявайте, дори и да притежавате най-хубавия и лек аромат.
Не купувайте парфюм преди да сте тествали аромата му върху кожата си. Всеки аромат реагира по различен начин с различния тип кожа. Това, че се захласвате по парфюма на приятелката си не означава, че трябва да си го купите.
Изберете този аромат, който ви кара да се чувствате добре, този, който ви дава увереност и приляга най-добре на вашия характер.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top