Home / ЗДРАВЕ / Основни правила в интимната хигиена

Основни правила в интимната хигиена

Темата интимна хигиена бива по-рядко засягана. Сякаш и жените рядко говорят за тези си привички, когато са на чисто женски разговор.Има няколко основни правила, които трябва да спазва и на които трябва да учим дъщерите си.
Измиването на интимната зона на жената е нужно да става веднъж на ден. Водата обезателно трябва да е хладка и никога студена.
Когато сте под душа е желателно сапунът, който използвате за интимната област да няма съдържание на алкохол. Нека продуктите, които използвате да не са ароматизирани. Иначе е възможно да се появи дисбаланс в иначе киселото ph.
В тази връзка когато използвате кърпички за интимната зона, те не трябва да са мокри и ароматизирани. Начинът на избърсване е ясен. Винаги става в посока отпред-назад! Така предпазваме във влагалището да попаднат бактерии.
По време на цикъла, както е известно на всички жени, смяната на превръзката става често. А тампонът може да се смени най-късно след 8 часа. Въпреки това, гледайте да не се случва често.
Ако обичате да използвате лосиони за тяло, то за интимната зона има специални такива- те се грижат за нея, като едновременно с това я защитават.

Тъй като към хигиената на интимната зона спада бръсненето, то е желателно преди и след бръснене да се дезинфекцира както зоната, така и самобръсначката.
Нека не съществува погрешната заблуда, че чрез слушалката на душа могат да се убият всички микроорганизми. Нея може да я ползвате не по-навътре от външните срамни устни. Иначе вместо да почистите, може да си навлечете опасност от инфекция.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top