Home / ЗДРАВЕ / Основни правила в интимната хигиена

Основни правила в интимната хигиена

Темата интимна хигиена бива по-рядко засягана. Сякаш и жените рядко говорят за тези си привички, когато са на чисто женски разговор.Има няколко основни правила, които трябва да спазва и на които трябва да учим дъщерите си.
Измиването на интимната зона на жената е нужно да става веднъж на ден. Водата обезателно трябва да е хладка и никога студена.
Когато сте под душа е желателно сапунът, който използвате за интимната област да няма съдържание на алкохол. Нека продуктите, които използвате да не са ароматизирани. Иначе е възможно да се появи дисбаланс в иначе киселото ph.
В тази връзка когато използвате кърпички за интимната зона, те не трябва да са мокри и ароматизирани. Начинът на избърсване е ясен. Винаги става в посока отпред-назад! Така предпазваме във влагалището да попаднат бактерии.
По време на цикъла, както е известно на всички жени, смяната на превръзката става често. А тампонът може да се смени най-късно след 8 часа. Въпреки това, гледайте да не се случва често.
Ако обичате да използвате лосиони за тяло, то за интимната зона има специални такива- те се грижат за нея, като едновременно с това я защитават.


Тъй като към хигиената на интимната зона спада бръсненето, то е желателно преди и след бръснене да се дезинфекцира както зоната, така и самобръсначката.
Нека не съществува погрешната заблуда, че чрез слушалката на душа могат да се убият всички микроорганизми. Нея може да я ползвате не по-навътре от външните срамни устни. Иначе вместо да почистите, може да си навлечете опасност от инфекция.

About Ivanela Petrova

Check Also

Британи Мърфи

Фактори, които влияят върху късогледството

Късогледството представлява промяна на формата на очната ябълка и по-конкретно нейното удължаване. По този начин, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *