За палачинките:
500мл прясно мляко
250г брашно
3яйца
1 щипка сол
25г масло или 4с.л. олио
За крема:
300мл прясно мляко
100г пудра захар
75г масло
3 с.л. какао
1 опаковка ванилия
За декорация и глазура:
4 банана
200гр ягоди
Приготвяне:
Смесваме и разбиваме брашното, яйцата, прясното мляко, солта и разтопеното масло (или 4с.л. олио) в дълбока купа, докато се получи палачинкова тесто, малко по-рядко от боза. Печем палачинките в подходящ тиган. От това тесто трябва да се получат около 11-12 палачинки.
След това, приготвяме кремът. За това изсипваме 200мл прясно мляко в една малка тенджера, заедно с пудрата захар и ванилията. Загряваме ги на котлона. Прибавяме 75г масло и какаото. Сместта се бърка, докато продуктите се разтворят и крема се сгъсти.
Нарязваме бананите и ягодите на тънки колелца.
Подреждаме палачинките една върху друга в подходящ съд, като между тях намазваме от шоколадовия крем, парченца банан и ягоди. Повтярме до изчерпване на продуктите, като завършваме с палачинка.
Шоколадовата глазура се разтваря на водна пара, както е указано на опаковката. С нея внимателно поливаме палачинковата торта. Оставяме я да престои и изстине в хладилник за минимум половин час, докато глазурата се стегне хубаво.
Вашият десерт е готов за консумация!