Вижте няколко ползи от консумацията на джинджифил
Джинджифилът има твърде специфичен вкус и е малко неприемлив да се приема в суров вид. Не бива да забравяме обаче, че той е много силен антиоксидант. Добър вариант е да ползвате джинджифил като подправка, сушен или на прах. Чаят от джинджифил пък е способен на направи чудеса за метаболитните процеси в организма. Джинджифилът успешно се съчетава с много ястия, салати и десерти. Полезно е да добавяте подправката при пържене на различни видове храни, тъй като в процеса на топлинната обработка джинджифилът неутрализира свободните радикали образуващи се в мазнините при висока температура. Вижте пет основни ползи употребата на джинджифил:
1. Джинджифилът пречиства организма и подобрява работата на храносмилателната система. Той е добро средство за регулиране на наднорменото тегло, а освен това успокоява стомаха и регулира отделянето на храносмилателните сокове.
2. Честата употреба на джинджифил успешно регулира нивото на кръвното налягане и намалява холестерола. Подправката има положително и заздравяващо действие на зъбния емайл.
3. Джинджифилът е отлично средство за повишаване на мъжката потентност.
4. Редовната консумация на джинджифил повишава защитните сили на организма и той става по-малко податлив на различни инфекции.
5. Джинджифилът има положително влияние и на сърдечно-съдовата система. Разширява кръвоносните съдове и намалява риска от сърдечен инфаркт. Редица изследвания доказват, че джинджифилът може да се справи твърде успешно с рак на простатата и матката. Пресния джинджифил има свойството да унищожава раковите клетки.
Задължително трябва да се отбележи, че употребата на джинджифил не е препоръчителна за бременни жени.