Home / ЗДРАВЕ / Подхранваща маска от мед за суха кожа

Подхранваща маска от мед за суха кожа

Едно приказно средство, което се грижи както за нашата суха кожа, така и за косата е медът. Знаем, че той има лечебни свойства. Нека да видим, какви маски може да си направим, за да стане кожата ни отново блестяща.
Бързо и лесно: 2 с.л чист мед, смесеваме с топла вода. Разбъркваме, за са се получи хубава смес. Единственото, което трябва да набавим допълнително от някоя дрогерия е четката. Нанасяме маската върху кожата си с четка. Държим 20 минути. След това изплакваме в банята.
Може би сред най-хранителните маски са тези с мед и различни видове плодове. Ето и една таква, която също трябва да направи кожата ни мека и хидратирана.
Ще са ни нужни банан и мед. Бананът, който трябва да е узрял, направете на пюре. Към него добавете 1 ч.л. Мед. Разбъркайте, докато се получи смес. Оставете маската да подейства за не повече от 15 минути. След това изплакнете обилно с вода.
Освен това е желателно да консумирате банан и мед. Сигурно сте забелязали, че през зимата кожата ви изглежда по-хидратирана, особено при приема на цитрусови плодове и банан.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top