Home / ЗДРАВЕ / Подхранваща маска за коса с лук

Подхранваща маска за коса с лук

След като лукът се намерил широко приложение в козметиката и се грижи за нашата коса, то защо да не пробваме и една маска с лук за косата.
Смята се, че лукът помага при почти всякакви проблеми с косата- косопад, липса на блясък, заздравяване на корените. Освен това, поради съдържанието на сяра може да бъде полезен за цвета на косата (да покрие сивата коса) или да придаде малко по-тъмен цвят.
Най-бързата и лесна подхранваща косата маска. Просто вземете една глава лук, ако може малко по-голяма. Може да нарежете лука на по-дебели шайби или просто да срежете главата на две половини. След това ги вземете и започнете да мажете косата, не пропускайте и корените на косата. Оставете да подейства за поне 1ч. След това изплакнете обилно. Може да повтаряте процедурата поне два пъти в месеца, за стане косата ви бляскава.
Другият вариант на маска с лук. Нарежете една глава лук на тънки полумесеци. Смесете лука с 2 с.л мед. Разбъркайте добре вашата домашна маска. Нанесете и втрийте добре върху косата. Желателно е да покриете косата с кърпа и да оставите да действа през нощта. На сутринта измийте и подсушете.
Ако не обичате миризмата на лук, може да използвате ръкавици. По-пордължителната маска, направете в ден, в който няма да се налага половинката ви на сутринта да изглежда като недоспал заради миризмата на лук. А най-добре си намерете подходящо място.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top