Home / ЗДРАВЕ / Подхранваща маска за лице от моркови

Подхранваща маска за лице от моркови

Чувствате кожата си леко суха. Излизат ви лишеи. Ето една маска, която може да ви спести бъдещи ходения при дерматолози. Маска за лице от моркови.
Настържете моркови в една тенджерка. Изстискайте едната половина на лимон. Добавете и изстискан сок в кафяна чаша от нар. Поставете тенджерката на котлона и оставете да поври. Ще бъде готово, когато част от течността се е изпарила. Добавете една кафяна чаша кисело мляко. Оставете да поври още 5 минути. Най-накрая добавете малко брашно. Целта е да стане крем. Отново оставяте маската да поври. Последната съставка, която трябва да сложите е 1 с.л. мед. Маската е готова.
Може да нанесете върху лицето. Оставете я на лицето поне 1 час. След това може да изплакнете. Ако имате време може да я оставите и за по-дълъг период.
Маска от моркови може да си направите и ако имате мазна кожа. Тогава маската става по-бързои е по-натурална от всякога.
Настържете просто морковите, добавете изцеденият сок на половин лимон. След това разбъркайте и дирктно поставете върху лицето си. Оставете маската колкото желаете, но не по-малко от половин час. Измийте с хладка вода.
Освен, че може да приготвяте маски и да третирате кожата си, е желателно да консумирате повече моркови. Или прилагайте ги както вътрешно, така и външно.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top