Home / ЗДРАВЕ / Правилно нанасяне на нощен крем за лице

Правилно нанасяне на нощен крем за лице

Правилното нанасяне на нощен крем за лице не е за пренебрегване. Научно е доказано,че през нощните часове клетките на лицето се регенерират. Тоест докато спим кожата ни работи, затова трябва да и осигурим подходящо подхранване. Твърдението, че нощен крем не ни е необходим не е точно, то се отнася единствено за хората с мазна кожа.
Важно е да се отбележи, че нощния крем се нанася не по-малко от 1 час преди лягане.
Преди да започне нанасянето на крема,а и при всяка лицева процедура е необходимо да осигурим чиста основа. Измиваме лицето с подходящ лосин, след което го тонизираме.
Хубаво е използваният крем да няма аромат, да е неутрален. Предварително прочетете упътването му. Някои кремове при несъвместимост с кожата могат да доведат до обриви и зачервяване.
На върха на показалеца си нанасяте крем като започнете от челото и с кръгови движения продължавате към бузите. Може да притискате длани към лицето. След това продължавате с брадичката по посока надолу към шията. Използвайте потупващи движения за подобрявате на кръвообращението. По този начин кремът навлиза по-дълбоко.
Ако все пак кожата ви е чувствителна не трябва да използвате разтриване и потупващи движения. Има много други масажни техники.
Особено внимание трябва да обърнете на зоната около очите. Тя е изключително деликатна. При почти всички жени се забелязва образуването на бръчици там. Затова започнете с леки дъговидни движения от вътре на вън, като постепенно започнете да увеличавате интензивността им. Завършете с движения нагоре, за по-добър ефект и опъната кожа.
Не пренебрегвайте шията си. Масажирайте я с движения нагоре – надолу. Нощният крем, който й нанасяте може да действа възстановяващо. Ефектът е същия и с маска.
Най – важното, което трябва да запомните е, че целогодишните нощни кремове не са за вас. Изберете такъв според сезона. Нека не оставяме кожата да страда и тя има нужда от грижа.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top