Home / АКТУАЛНО / Предимствата и недостатъците на пластичната хирургия
Предимствата и недостатъците на пластичната хирургия

Предимствата и недостатъците на пластичната хирургия

Всяка жена се е замисляла поне веднъж в живота си дали има нужда от някаква корекция. Ето какво трябва да знаеш, преди да легнеш под ножа.

• Пластичната хирургия може да помогне на външния ти вид, но не забравяй, че красотата е много повече от гладка кожа и стегнат бюст. Твоят чар се крие в характера, поведението, походката, жестовете. Близките ти ще те обичат и без пластина операция.

Искаш ли силикон?

Искаш ли силикон?

• Ниското самочувствие, което е резултат от физически недостатък, може да засегне всички области на живота ти. Няма нищо лошо да си мислиш, че ще бъдеш по-щастлива с по-големи гърди, по-стегнато дупе, по-малък нос. Запомни обаче, че операцията не лекува депресия или ревност. Първо помисли откъде идва проблемът и после се реши на операция.
• Новооткритата ти увереност може да засили социалните ти умения, които от своя страна ще разширят приятелския ти кръг. Например, може да се избавиш от срамежливостта си и да разчупваш по-лесно отношенията си с нови хора.
• Пластичната хирургия не е евтина. И това определено не е област, в която може да намалиш разходите, защото залогът е твърде голям – здравето и красотата ти. Важно е да отидеш на няколко консултации при различни специалисти, да събереш повече информация и отзиви.
• Приеми, че реакцията на близките и приятелите ти ще бъде различна – някои от тях ще те подкрепят, други – не! Може да сметнат, че имаш ниско самочувствие, да ревнуват. Така или иначе, не забравяй, че ти си най-важната. Обграждай се с хора, които те карат да се чувстваш комфортно.
• Има различни рискове, свързани с всяка процедура. Те включват риск от инфекции, белези, увреждане на нерви, кръвни съсиреци. Направи си изследване за възможните рискове, преди да рискуваш.
• Ако имаш нереалистични виждания за това, което ще се случи след операцията, ще ти се наложи да помислиш сериозно. Не очаквай чудеса! Чифт нови гърди няма да ти решат проблемите и няма да те срещнат с подходящия мъж.
• Трябва да помислиш и за поддръжката! Понякога се налага повече от една операция, а да не говорим, че резултатът не е вечен. Силиконовите импланти се подменят, което струва пари.

Е, реши ли се?

Предимствата и недостатъците на пластичната хирургия
3.67 (73.33%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top