Home / АКТУАЛНО / Предимство на онлайн магазините

Предимство на онлайн магазините

Онлайн магазините или писъкът на 21 век. Компютърът стана неразделна част от делника ни, смалиха ни телефона, за да си го носим в чантата, защо да не ни дадат възможност да купуваме и онлайн. Истината е една онлайн магазините са толкова полезни, колкото и безполезни. Зависи какво искаме да купуваме.
Така например може да се изброят доводи в полза на онлайн пазаруванете, ако става дума за покупка на ваучер за екскурзия, услуга, фотоапарати, телефони. Или грабваме си един ваучер за секунда. Той ни позволява да си резервираме екскурзията, която планираме за след две седмици и само следваме инструкциите. Необходимо време 15-20 минути. Ползата – тя е неописуема в случая. Представяте ли си да трябваше да ходите до офиса на агенцията. Ами, ако той беше заключен точно във времето, в което вие сте успели да излезете?! Нямаше да успеете и най-вероятно щяхте да се откажете. Или ползата е двустранна. Агенцията (хотелът) печели клиенти, защото е постъпила разумно, като предлага ваучер през онлайн магазин, а вие сте щастливи, че сте го взели дори на намалени (-25% от реалната цена плащате все пак). Моля само да не питате в хотела колко е реалната, за да не се ядосвате. Може да се окаже, че сте дали дори с толкова отгоре.
Един онлайн магазин се опитва да има максимално ясно изброени характеристики що се отнася до уреди. Това е изключителни хубаво. Може да създавате филтър, да сравнявате цени, да размишлявате. Сетете се за обикновен магазин. Там продавач-консултатните са инструктирани с влизането да ви питат „С какво да помогнем?“. Тази реплика много пъти предвещава неуспех. Никой не отива, за да купи първото видяно нещо, а за да разгледа и сравни! За целта е нужно време. Тъкмо такова имаме, докато разглеждаме онлайн-каталога.
Начинът на плащане в онлайн магазините е с банкова карта. Не, че в магазина не може. Но от къщи сякаш е по-лесно. Знаете как когато се съберат хора на касата започват да негодуват, защото вие си въвеждате пин-кода, изчаквате, разписвате се. Тук няма такова нещо.
Може би най-хубавото е, че когато си поръчвате стоки, които са от страни от ЕС, те стигат до вратата ви.
Със сигурност хората, които отричат онлайн магазините ще стават все по-малко. Било заради изгодни условия или липса на време за обкновен магазин.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top