Home / КРАСОТА / Ритуалите за красота, които доказано ни загрозяват!

Ритуалите за красота, които доказано ни загрозяват!

Грешките, които влияят негативно на красотата ни

Вижте как да овладеете ежедневните грешки, които допускаме в грижите за външния ни вид.

Често срещана грешка: Неправилно използване на балсама за коса

Повечето жени прилагат балсама за коса, както правят с шампоана – нанасят го от корените до краищата на косата. Това обаче е неправилно! Косата в корените е здрава и не се нуждае от балсам. Най-много това да стимулира омазняването на скалпа.ритуали за красота jena-vana_f2f78eef73

Съвет: Нанасяйте балсама, като започнете от ушите към краищата на косата. Така ще придадете обем и ще избегнете честото миене.

Често срещана грешка: Нанасяте фон дьо тен, преди кремът да е изсъхнал

Много жени нанасят фон дьо тен веднага след овлажняващия крем, без да му дадат възможност да изсъхне. Това ограничава покритието на фон дьо тена и може да доведе до неравномерно наслояване.

Съвет: Препоръчва се да изчакате поне 60 секунди, преди да посегнете към фон дьо тен. Докато чакате овлажнителя да се абсорбира, попийте леко с кърпичка и нанесете основата за грим.

Често срещана грешка: Пръскате парфюма на дрехите, а не – на кожата

Парфюмът може да оцвети дрехите и да започне да мирише неприятно. Той е създаден за приложение върху кожата, тъй като взаимодейства с нея и топлината на тялото.

Съвет: Просто напръскайте кожата на няколко “импулсни” точки, като: китките, колената, основата на шията, зад ушите, косата. Само не търкайте китките си една в друга, защото това разгражда молекулярната структура на парфюма.

Често срещана грешка: Скубане на веждите твърде близо до огледалото

Когато сте фокусирани върху част от веждата, където премахване косъмчетата, не следите промяната на линията на цялата вежда. Резултатът е тънки и неравни вежди!

Съвет: По-добре вземете едно по-голямо огледало и застанете близо до прозореца за повече светлина. Отстъпете малко назад и постоянно следете симетрията на веждите. Те трябва да са пропорционални на лицето и формата му.

Често срещана грешка: Пренебрегване на шията

Грижите за лицето не бива да спират до брадичката. Кожата на врата може да бъде по-тънка и чувствителна от тази на лицето, както и по-податлива на промените в пигментацията, еластичността и текстурата. Липсата на грижи в тази област води до по-бързата поява на бръчки. 

Съвет: Когато прилагате слънцезащитен крем на лицето, продължете дори до гърдите. Не е необходимо да използвате по-различен крем за врата, въпреки че козметичните фирми ни убеждават в противното.

Често срещана грешка: Използване на овлажнител за намаляване на подпухналостта около очите

Солената храна, наред с някои други фактори, може да доведе до задържане на течности около очите. Забравете за крема за около очи в тези случаи! Хидратиращите съставки съдържат вода и правят очите още по-подути.

Съвет: Ако кожата около очите е подпухнала, но не и зачервена, раздразнена или белеща се, нанесете студен компрес или лед в продължение на 10-15 минути. Използвайте стягащ гел за около очи, който съдържа кофеин.

About Zlatina Galina

Check Also

Масажът за жени – полезен за здравето и красотата

5 / 5 ( 2 votes ) Все повече се увеличава броят на жените в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *