Home / КРАСОТА / Ритуалите за красота, които доказано ни загрозяват!
Ритуалите за красота, които доказано ни загрозяват!

Ритуалите за красота, които доказано ни загрозяват!

Грешките, които влияят негативно на красотата ни

Вижте как да овладеете ежедневните грешки, които допускаме в грижите за външния ни вид.

Често срещана грешка: Неправилно използване на балсама за коса

Повечето жени прилагат балсама за коса, както правят с шампоана – нанасят го от корените до краищата на косата. Това обаче е неправилно! Косата в корените е здрава и не се нуждае от балсам. Най-много това да стимулира омазняването на скалпа.ритуали за красота jena-vana_f2f78eef73

Съвет: Нанасяйте балсама, като започнете от ушите към краищата на косата. Така ще придадете обем и ще избегнете честото миене.

Често срещана грешка: Нанасяте фон дьо тен, преди кремът да е изсъхнал

Много жени нанасят фон дьо тен веднага след овлажняващия крем, без да му дадат възможност да изсъхне. Това ограничава покритието на фон дьо тена и може да доведе до неравномерно наслояване.

Съвет: Препоръчва се да изчакате поне 60 секунди, преди да посегнете към фон дьо тен. Докато чакате овлажнителя да се абсорбира, попийте леко с кърпичка и нанесете основата за грим.

Често срещана грешка: Пръскате парфюма на дрехите, а не – на кожата

Парфюмът може да оцвети дрехите и да започне да мирише неприятно. Той е създаден за приложение върху кожата, тъй като взаимодейства с нея и топлината на тялото.

Съвет: Просто напръскайте кожата на няколко “импулсни” точки, като: китките, колената, основата на шията, зад ушите, косата. Само не търкайте китките си една в друга, защото това разгражда молекулярната структура на парфюма.

Често срещана грешка: Скубане на веждите твърде близо до огледалото

Когато сте фокусирани върху част от веждата, където премахване косъмчетата, не следите промяната на линията на цялата вежда. Резултатът е тънки и неравни вежди!

Съвет: По-добре вземете едно по-голямо огледало и застанете близо до прозореца за повече светлина. Отстъпете малко назад и постоянно следете симетрията на веждите. Те трябва да са пропорционални на лицето и формата му.

Често срещана грешка: Пренебрегване на шията

Грижите за лицето не бива да спират до брадичката. Кожата на врата може да бъде по-тънка и чувствителна от тази на лицето, както и по-податлива на промените в пигментацията, еластичността и текстурата. Липсата на грижи в тази област води до по-бързата поява на бръчки. 

Съвет: Когато прилагате слънцезащитен крем на лицето, продължете дори до гърдите. Не е необходимо да използвате по-различен крем за врата, въпреки че козметичните фирми ни убеждават в противното.

Често срещана грешка: Използване на овлажнител за намаляване на подпухналостта около очите

Солената храна, наред с някои други фактори, може да доведе до задържане на течности около очите. Забравете за крема за около очи в тези случаи! Хидратиращите съставки съдържат вода и правят очите още по-подути.

Съвет: Ако кожата около очите е подпухнала, но не и зачервена, раздразнена или белеща се, нанесете студен компрес или лед в продължение на 10-15 минути. Използвайте стягащ гел за около очи, който съдържа кофеин.

Ритуалите за красота, които доказано ни загрозяват!
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top