Очакваме гости. Имаме идея в главата за основното ястие, но коя да е подходящата салата?
Предлагаме ви:
Продуктите за 4 порции:
2 скилидки чесън (обелен)
4 броя филе от сардела
8 супени лъжици олио (зехтин)
4 супени лъжици лимонов сок
1 брой залена салата
1 яйце (нека да е прясно)
100г. сирене Пармезан
3 препечени филийки
сол, пиппер и краве масло
Начин на приготвяне:
Пюрираме чесъна, филето от сардела, олиото (зехтина) и лимоновия сок. Вземаме зелената салата и я почистваме. След това е прибавяме към маринатата. Настъргваме Пармезана на едро и половината го добавяме към салатата. Сваряваме яйцето (1 минута). Нарязваме го по наш избор и го добавяме към салатата. Добавяме сол и черен пипер и объркваме всичко старателно добавяме дресинга. Поръсваме с другата половина от настъргания Пармезан. Изпичаме филийка хляб и я намазваме с краве масло. Режем на малки квадратчета и добавяме към салатата.
Време за приготвяне: 15 минути
Добър апетит!