Home / АКТУАЛНО / Седем стъпки към истинско щастие
Седем стъпки към истинско щастие

Седем стъпки към истинско щастие

Или "препъни камъчето" към чувството щастие

В забързаното ежедневие понякога ни се струва, че думата щастие е една неосъществима и далечна мечта. Това разбира се изобщо не е вярно, особено ако успеем да проумеем, че щастието зависи единствено от нас самите. Вижте в седем стъпки пътя към истинското щастие:

shtastie

Пет стъпки към привличане на щастие

1. Живейте в настоящето и пуснете миналото да си отиде завинаги. Тук не става въпрос да забравите спомените си, а да престанете да се връщате постоянно към миналите събития. Единствения момент, който наистина имаме от живота си е настоящето. Няма нищо лошо да мечтаем и планираме бъдещето или да си спомняме миналото, но е необходимо да бъдем отговорни и да не изпускаме сегашния момент, докато не се е превърнал в минало.

2. Не се сравнявайте с другите , не живейте според техните очаквания и спрете да се опитвате да впечатлите околните. Живейте според собствените си очаквания и разбирания. Не е необходимо да живеете нечий чужд живот, ако постоянно угаждате само на другите, а пренебрегвате собствените си виждания и надежди.

3. Спрете да губите и пропилявате времето си. Живейте всеки миг пълноценно, защото всяка излетяла секунда е миг изгубено щастие. Влагайте времето си в дейности, които ви носят удовлетворение.

4. Откажете се от стремежа си винаги да държите под контрол ситуациите и да сте прави във всичко. Оставете другите да бъдат себе си и не ги контролирайте на всяка цена. В повечето случаи не си струва заради “егото” да пренесете в жертва своето щастие и запомнящи те се хубавите моменти. Не винаги си заслужава в името на “голямото си его” да жертвате нечие или собственото си щастие.

5.Забравете за пораженческите мисли. Негативните мисли могат да ви изиграят твърде лоша шега и да се простите с усещането за щастие за твърде дълъг период от време.

6. Спрете да “пророкувате” какво може или не може да се случи. Вярвайте в чудеса и щастливия изход от всяка ситуация, тъй като така привличате позитивна енергия към себе си.

7. Кажете "НЕ" на страховете си. Имайте предвид, че те не съществуват реалния свят, а са създадени от вас самите. Без изкуствено създадени страхове светът ще бъде едно приветливо място изпълнено с щастие и мечти за бъдещето.

Седем стъпки към истинско щастие
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Силвия Георгиева

Scroll To Top