Home / ДИЕТИ / Седмична диета за разтоварване

Седмична диета за разтоварване

По време на дълга почивка или ваканция, често се отпускаме и не внимаваме какво хапваме. Резултатът след това са няколко килограма в повече и малко тревоги. За да не се измъчвате и самонаказвате с гладуване и упорити тренировки, предлагаме ви лесна диета за разтоварване. Диетата се спазва за една седмица и дава чудесни резултати. Зареждате се е енергия и отново можете да обуете любимите си дънки! По време на диетата за разтоварване се храните разнообразно, но всеки ден приемате определен тип храни. През първите пет дена редувате месо, млечни продукти, варива, тестени изделия, плодове и зеленчуци. Шестият ден е най-труден, защото трябва да консумирате само течности. На седмия ден се връщате към нормалния си режим. Консумирате всичко, но в ограничени количества. Ако спазвате стриктно режима, гарантирате си минус 3-4 килограма за седмица. Звучи чудесно, нали? Да започваме!

Първи ден- ден на месото
През първия ден консумирате само и единствено месо. За препоръчване е то да бъде бяло и без мазнини. Можете да хапвате риба и морски деликатеси. Пийте много вода.

Втори ден – млечни продукти
През този ден ядете мляко и млечни продукти. Правете си айран. Хапвайте сирене, кашкавал, извара. Позволява се и една филийка ръжен или пшеничен хляб.

Трети ден- варива
Към варивата спадат картофи, леща, грах, боб, царевица. Можете да сварите картофи или да си направите супа от леща или боб. Не забравяйте за течностите!

Четвърти ден- тестени изделия
Този ден може би ще е любимият ви, тъй като можете да си позволите пица, макарони, спагети, солени кексове, баница и т.н.

Пети ден – плодове и зеленчуци
През целия ден можете да ядете плодове и зеленчуци в неограничено количество. Избягвайте да ядете картофи и банани.

Шести ден- ден за течности
През този ден определено ще се измъчите, но не се отказвайте. На прага на успеха сте! Ще трябва да консумирате само течности. Препоръчително е да пиете минерална вода и чай, но можете да си позволите кафе и плодов сок. Ако не се почувствате добре, пийте айран или изяжте някакъв плод.

Седми ден
През последния ден започвате да се храните нормално, но в малки количества. Този ден се явява преход от диетата към нормалния ви режим на хранене.

Тази диета много наподобява на популярната 90-дневна диета. Може да изпробвате и нея, но е значително по-трудна за спазване заради по-дългия период от време. Ефективността на подобни диети се дължи на факта, че през различните дни се консумира еднородна храна. За още по-добър резултат, можете да съчетаете хранителния режим с леки тренировки.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top