Home / ДИЕТИ / Шуслерови соли за отслабване

Шуслерови соли за отслабване

Шуслеровите соли за отслабване нашумяха в последно време. Какво представляват те? Как се приемат?
Шуслеровите соли са алтернативен медицински препарат от минералните соли с хомеопатично приложение. Терапията с шуслерови соли започва хомеопатът Вилхелм Шюслер. Шюслер предписва минералните соли за хора, които имат нарушена обмяна на минералите в организма.
Смята се, че шуслеровите соли могат да подпмогнат процеса на отслабване. В случай, че имате предписан хранителен режим, който спазвате и спортувате активно, а ефектът закъснява, то най-вероятно организмът ви може да има липса на минерални соли.
Шуслеровите соли могат да възвърнат правилната обмяна на веществата, да намалят силния глад и да окажат влияние върху разграждането на мазнините. Според конкретната картина на обмяната на веществата, могат да се предписват различни минерални соли, които да възстановят правилния кръговрат в организма. Солите, които се предписват с цел отслабване най-често са Калиев хлоратум, Натриум фосфорикум, Натриум сулфурикум.
Шуслеровите соли се продават под формата на таблетки, като основната им съставка е лактоза, а за хора с непоносимост към млечната захар има глобули и капки.
Независимо, че солите са изключителен хит не забравяйте консултацията със специалисти и не подценявайте нежеланият йо-йо ефект!

Шуслерови соли за отслабване
4 (80%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] заболявания, така и за профилактика. Има 12 вида Шуслерови соли, които отговарят за правилното функциониране на […]

  • Scroll To Top