Home / ЗДРАВЕ / Симптомите на рак, които жените пренебрегват
Симптомите на рак, които жените пренебрегват

Симптомите на рак, които жените пренебрегват

Жените са изключително заинтересовани и отговорни към здравето си, но понякога игнорират важни симптоми

Въпреки че повечето дами обръщат внимание на здравето си и ходят на профилактични прегледи, много често игнорират важни симптоми на сериозни болести като рак. Womens.bg ви съветва да не пренебрегвате тези симптоми:5acf88f238687f984deeb9b58e4814c4_big

Загуба на тегло

Внезапната загуба на килограми без причина е сериозен повод за притеснение. Разбираемо е, че всяка жена се радва, ако загуби няколко килограма. В случай че не сте на диета и не сте променили начина си на хранене, както и физическата активност, се консултирайте с лекар.

Болки и подуване в корема

Подуването на корема, болките и неразположението понякога могат да бъдат симптом на рак на яйчниците. При жените това се случва често около дните на менструалния цикъл, което е объркващо за тях.

Промени в гърдите

Преглеждайте гърдите си поне веднъж в месеца. Ако установите зачервяване, промени в зърната и гърдите като цяло, удебеляване на кожата, се консултирайте с личния си лекар.

Проблеми с менструалния цикъл                   

Нарушенията в менструалния цикъл могат да бъдат симптом на рак. Уведомете гинеколога си за всяко изменение на цикъла си.

Преглъщате трудно

Понякога новата диета води до различни неразположения, сред които и трудно преглъщане. Този проблем обаче може и да е симптом на рак на хранопровода.

Депресивни състояния и коремни болки

Връзката между двете състояния може да е рак на панкреаса. Системните болки в корема и депресията са симптоми, които не трябва да се игнорират.

Храносмилателни проблеми

Системните проблеми с храносмилането не са нормално състояние. Те могат да се появят по време на бременност, но във всички други случаи бъдете внимателни, съветва  framar.bg.

Необяснима болка

Необяснимата и продължителна болка в някоя част на тялото е сериозна причина да потърсите лекарска помощ.

Хроничната умора

Постоянната умора може да бъде свързана със сериозни заболявания като левкемия, рак на стомаха, рак на дебелото черво. 

Още полезни здравни съвети ТУК и ТУК!

Посетете и Фейсбук страницата ни!

Симптомите на рак, които жените пренебрегват
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • […] си роднини какво е направила и защо. Това е достатъчно унизително за нея, смятат защитниците на дамата във […]

  • […] не само да запазите добрата си физическа форма, но и да се спасите от няколко вида рак, включително рак на гърдата и рак на дебелото черво. […]

  • Scroll To Top