Home / МОДА И СТИЛ / Скъпи дизайнерски дрехи за и против

Скъпи дизайнерски дрехи за и против

Съществува масово производство на дрехи, но има и дизайнерско. Въпросът, който стои пред нас е: колко човека могат да си позволят истинско дизайнерско облекло и дали изобщо има нужда от покупката му? При какви условия бихме могли да си позволим дизайнерска мода?
Може би като за начало ще е хубаво да изясним дали в България има средна класа. Това беше повод за дискусии, след като бяха проведени изследвания към „Институтта по приложни науки“. Резултатите показаха, че средна класа в България няма. Те имат някаква временна стабилност. А основният показател една класа да бъде средна е „устойчивостта във времето“, предимно финансова. Защо бе нужно да изясним това понятие и какво е отношението му към дизайнерските дрехи? Всъщност връзката е доста силна.
В случай, че има средна класа, която разполага с нужните финансови средства, то тази прослойка евентуално може да си позволи да се облича в дизайнерски дрехи
В нашата реалност обаче, средностатистическият българин може да си позволи, дизайнерско облекло само по определен повод. Често хората събират пари за своята абитуриентска или булчинска рокля, за да бъдат различни. На тези дни те искат да изпитат тръпката от това да се чувстват шикозно. Другото нещо, което трябва да добавим е, че въпреки красивите поводи, едва ли някой българин може да си позволи дизайнерските решения на Gucci, Dior, D&G и редица други известни световни имена. Внушителните колекции, кито те представят са само мираж за повечето хора. Или те са направени за хора от висшето съсловие, които единствено биха си позволили подобни дрехи. И такова в България няма!
Дизайнерски дрехи може да си ушиете и в модни бутици. В случай, че сте от търпеливите и нямате нищо против да чакате известно време своята поръчка. Да ходите на проби и да тръпнете в очакване на това, какво ще се получи?! Красотата изисква жертви все пак!
Един друг аспект, който не може да пропуснем. Наши, а и не само „звезди“, които се появяват по различни поводи, често биват засичани с еднакви „дизайнерски“ тоалети. Та според вас- струва ли си наистина да давате тази сума?
От другата страна на монетата стои въпросът: Каква е ценовата разлика в т.н маркови облекла и дизайнерски облекла? Истината е, че въпреки масовото производство на определни марки, дрехите които продават не са от най-високо качество. Те често биват произвеждани от некачествени материи. Резултатът е избледняване, свиване и какво ли не! А бяха маркови! В такъв случай, ако трябва да се направи избор между дизайнерско и марково, защото сякаш цените не са толкова различни е по-добре да се насочим към някоя модна къща. Там поне ще имаме индивидуално обслужване, право на избор на материя, шарка и ще съпреживеем направата на нашата дреха.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top