Home / ОТНОШЕНИЯ / Служебен роман

Служебен роман

Съвсем нормално е да се сближите с човек, когото виждате постоянно. Но дали е нормално да се сближите повече от колкото трябва с някого на работното си място? Според изследвания, една от три двойки във Франция е започнала да пише любовната си история точно на работното място. В България, разбира се, броят на призналите си е много по-малък, но тези връзки не са рядкост. Повечето връзки между колеги или подчинени и шефове не са толерирани от колектива и трябва да бъдат пазени в тайна.
Около 8% от анкетираните служители признават, че са напуснали работа, за да избегнат конфликти. Любовния романс в службата може да бъде забавна игра, но също така може да доведе до много сложна ситуация, от която можете да се измъкнете само ако подадете оставка.
Някои от предимствата на връзките на работното място могат да се окажат и недостатъци. Несъмнено повечето двойки мечтаят да прекарат цял ден с половинката си. Когато работите на едно и също място, това е неизбежно. От една страна, прекарването на повече време с любимия е много приятно, но от друга, по този начин започвате да приемате партньора си за даденост. Преди да се впуснете любовна авантюра на работното място, трябва да се уверите, че и двамата ще можете да разграничавате професионалния от личния си живот.

Връзките на работното място могат както да помогнат за израстването ви в професионалната сфера, така и да попречат за развитието на кариерата ви. За да си спестите главоболия, на първо време се отнасяйте към партньора си само и единствено като колега. Чак след като поопипате почвата с останалите колеги и сте сигурни в сериозните намерения на партньора, можете да разкриете връзката си. Според някои специалисти, връзката на работното място може да подобри настроението на колектива, да мотивира служителите и да ги насърчи към креативност. Освен това, подобни отношения сплотяват работниците и насърчават към екипна работа, общуване и сътрудничество, но също могат да са причина за намаляване на работоспособността и разваляне на дисциплината в екипа.
Е, дали да изберете любовта пред кариерата или да съчетаете двете в едно- изборът направете сами!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top