Home / ДИЕТИ / Странични ефекти на диетите за отслабване, които се пазят в тайна

Странични ефекти на диетите за отслабване, които се пазят в тайна

Живеем в общество, в което добрият външен вид е от значения. Всеки човек се стреми да бъде в рамките на допустими килограми. Каква обаче е цената на диетите за отслабване? Дали някой се замисля, преди да започне да определената диета или започва да се вайка при евентуални последици?
При започването на една диета обикновените неща, на които се подлага всяка жена са: броене на калориите, забрана за хапване през нощта, повече от два пъти дневно качване на кантара. Всичко това се превръща в ежедневие. Минават месеци и неусетно тези навици биха могли да се превърнат във фикст-идея!
В желанието за отслабване може да се стигне до доста бързо спадане на килограми, но и до странични действия. Всички сме виждали дами, които сякаш са „изпити“. Техните ръце и крака са дебели колкото кибритена клечка, кокалите им са изпъкнали, защото са стопили мазнинките, които, преди да им се виждали излишни, косата и ноктите им започват да се чупят. По времето на всяка диета организмът търпи лишения от хранителни вещества, витамини, минерали.
Друго проблем, който може да възникне в резултат на лишенията е нарушеният в храненето. Всеки е чувал за небезобидните болести, които са резултат на строги ограничения — анорексия и булимия.
Анорексия произлиза от латински и означава „липса на апетит“. Но причината за самата анорексия не се крие в липса на апетит, а напротив — страдащите от анорексия имат огромен апетит, който се опитват да скрият. Анорексията води не само до телесни, но и до психични проблеми. Поддържа се екстремно ниско тегло заради страха от напълняване. Това бива постигнато чрез необичайно поведение по отношение на храненето и по поддържане на „излишните“ килограми.
Булимията. Страдащите от булимия също се борят със своето тегло. За разлика от анорексиците, които спазват и си налагат нечовешко гладуване, за да запазят килограмите, то булимиците не се лишават от храна. Когато осъзнаят колко много количество са погълнали, те предизвикват повръщане.
В случай, че сте наддали някой излишен килограм и предприемете диета, не бъдете ненаситни. Ако забележите, че не можете да се откажете от спадането на килограми, то трябва незабавно да се консултирате с лекар! Не подлагайте организма си на лишения!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top