Home / МОДА И СТИЛ / Съвети при избор на дамски кожени ботуши

Съвети при избор на дамски кожени ботуши

Писна ли ви от мокрите и студени крака? Писна ли ви вечно да сте болни през зимата? Да избереш красива, удобна и качествена обувка далеч не е лесна задача. Макар да изглежда много приятно, пазаруването на обувки изисква много време. А вие искате най-доброто.
Една от най-честите грешки, които допускат жените е да пазаруват, когато са в депресия. Мили дами, не си мислете, че проблемите ви ще изчезнат с покупката на нова придобивка.Отделете си един следобед и поканете най-добрата си приятелка на разходка по магазините. Пазарувайте, когато сте спокойни и внимателно подбирайте обувките си.
Не робувайте на марки. Може би искате да подчертаете доброто си финансово положение, но това не е начинът. Ако ботушите не подхождат на стила ви или не ги харесвате чак толкова,колкото онези в ъгъла с безизвестната марка, не ги купувайте.

Купете си удобна обувка. За да не изоставите кожените си ботуши в шкафчето, изберете тези, които са ви най-удобни. Ако няма вашия номер, не купувайте по-малък с надеждата обувката да се отпусне. Не си купувайте и по-голям номер. Кракът ви няма да порасне. Все пак, всички сме чували, че кожата се отпуска, но не рискувайте. Ако трябва, изберете друг модел. Поне сега разнообразието е изключително голямо.
Пробвайте преди да купите.
Имайте предвид, че номерацията на обувките невинаги е една и съща. Ако 37 номер от една марка е идеалният за вас, то 37 от друга марка може да не ви пасва.
Друго правило при избора на кожени ботуши е да изберем качеството пред външния вид. Обувките от естествена кожа са по-добрият вариант. Изкуствената кожа е по-евтина, но спарва краката и дава добра основа за развитието на гъбички. Естествената кожа се почиства по-лесно и е по-трайна. Ако все пак гласът на еколога във вас се обади – купете си ботуши от изкуствена кожа. Велурът също е много добро решение, въпреки че се почиства по-трудно.
За да почистите велурени ботуши, използвайте мека четка за зъби или четчица за рисуване.
Можете да премахнете петна и драскотини от кожените си обувки с помощта на мека кърпа и разтвор от вода и сода. Потопете кърпата в разтвора и леко почистете петната. След това избършете обувката първо с влажна, а после със суха кърпа.
Последно, но не и последно по важност правило е да изберете кожени ботуши, които да подхождат на чантата ви или на друг аксесоар.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top