Home / ЗДРАВЕ / Съвети за скриване на насинено око с грим

Съвети за скриване на насинено око с грим

Известно е, че всяка нормална жена в ежедневието си, а и по принцип желае да бъде красива и забелязвана. Същото се отнася и за представителките на женския пол, които системно са подлагани на насилие. Заедно с всички жени и те искат да изглеждат добре, затова се нуждаят от правилни съвети за прикриване на белези. Ясно е,че скриването на насинено око с грим не е начинът за решаване на проблема. Той е временно решение, което няма да засегне самочувствието ви. А така околните не биха разбрали за вашето неудобство.

1. Първото най-важно нещо, което е необходимо да направите е да измиете и почистите лицето си със съответен лосион. Изберете си този, който е подходящ за вашата кожа. Може да използвате тоник, който допълнитено ще я тонизира и освежи. Желателно е да се нанесе крем основа за лице в зависимост от типа кожа. След като вече сте убедени, че лицето ви е напълно сухо идва ред на гримът.

2. Трябва да изберете цвят коректор, който ще неутрализира насиненото ви око и ще доведе до изменение на цвета на кожата ви. В козметичните магазини са на лице изобилие от такива. Жълтият коректор се използва за лилави и сини петна и синини. Една важна подробност е, че гримът трябва да съвпада с цвета на кожата ви или най- много един тон по-тъмен. В никакъв случай да е по-светъл, особено с цел скриване на насинено око. Течният коректор е друг вариант за прикриване на петна от синини.
3. Избрали сте подходящия за вас коректор и сега е време да започнете с гримирането. Нанесете коректор навсякаде по лицето, без изключение като внимавате с проблемната зона. С леки потупващи движение или с грим четка може да заличите синките по окото си. Друг начин е да поставите коректор на показалеца си и с кръгови движения ще заличите насиненото око, като не пропускате краищата около него.
4. Ако желаете след това да завършите със сенки е необходимо да изчакате няколко минути за по-добър и качествен ефект.
Бъдете красиви всеки ден!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top