Home / ЗДРАВЕ / Тайните на минералната вода

Тайните на минералната вода

Лечебните свойства на водата са известни на човечеството от хиляди години. Тя е изключително необходим фактор за организма, тъй като осигурява обмяната на веществата, свързана е с всички жизнени процеси и представлява среда за протичането на всички биохимични реакции.
Минералната вода, освен всичко това, оказва благотворно влияние върху цялостното състояние на организма, тъй като е богата на допълнителни минерали и разтворени вещества, които й придават лечебна стойност и променят вкуса й.
Според минералния състав на водата, тя може да бъде слабо минерализирана, умерено минерелизирана, силно минерализирана, разсолна или силно разсолна. Като едно от най-важните свойства на водата се смята това, че тя снабдява организма с различни полезни минерали, серни съединения, газове и соли. Освен това, тя подобрява функциите на храносмилателния тракт, оказва благоприятно въздействие върху лечението на заболявания на черния дроб, бъбреците и пикочните пътища.
Пиенето на минерална вода се препоръчва като част от здравословното хранене, за пречистване на организма от токсини и за профилактика. Освен това, минералната вода има изключително голямо лечебно действие при външна употреба. Неслучайно, много лекари предписват на пациентите си балнеолечение и спа процедури. Минералната вода може да се използва за профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателната и нервната система, за профилактика след операция или травма, при хронични гинекологични заболявания, при кожни болести, камъни в бъбреците, невроза или натравяне с тежки метали.
При вътрешна употреба, минералната вода оказва полезно въздействие върху алкално-киселинния баланс в организма, стимулира отделянето на стомашни сокове, има лечебен ефект при анемия, проблеми с ендокринно-обменните процеси и заболявания на черния дроб и жлъчката. Флуорът в минералната вода помага за заздравяването на зъбите и костите, а сулфатните води се препоръчат на хора с кожни проблеми. Експертите съветват да пиете всеки ден по литър и половина или два слабоминерализирана вода, за да бъдете здрави, да се предпазите от дехидратация, за да имате свежа и сияйна кожа и да се избавите от хроничната умора и стреса.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top