Home / АКТУАЛНО / Том Ханкс се превъплъщава в Уолт Дисни
Том Ханкс се превъплъщава в Уолт Дисни

Том Ханкс се превъплъщава в Уолт Дисни

Новата роля на актьора Том Ханкс му дава възможност да влезе в образа на известния продуцент, режисьор, артист и аниматор Уолт Дисни.
Първите кадри от лентата вече се появиха в мрежата и разкриват части от сюжетната линия на филма. Той носи заглавието „Спасяването на господин Банкс“ и историята се върти около киноиндустрията Дисни и по-точно върху придобиването на правата за филмирането на книгата „Мери Попинз“.
Историята, свързана с романа на Памела Травърз и Дисни се пише в края на 30-те години на миналия век. Накратко, тя е следната: кино компанията иска да вземе правата от писателката, за да екранизира творението й, но тя дълго време отказва. След многократни преговори, Дисни успява да купи правата на книгата и филмът „Мери Попинз“ излиза на екран. Невероятната лента на Дисни печели пет Оскара, като е номинирана в 13 отделни категории. Независимо от голямото признание в света на киното, писателката остава недоволна от екранизацията на произведението си.
Във филма „Спасяването на господин Банкс“, Том Ханкс играе Уолт Дисни, а в ролята на Памела Травърз влиза Ема Томпсън. Снимките за новия филм започнаха преди броени дни, на 6 ноември в увеселителния парк Дисниленд в Калифорния. Именно в щата Калифорния е открит и първият парк Дисниленд от Уолт Дисни.
Филмовата премиера на „Спасяването на господин Банкс“ е предвидена за 20 декември следващата година.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top