Home / АКТУАЛНО / Трус 10 по Рихтер ще разтресе България?
Трус 10 по Рихтер ще разтресе България?

Трус 10 по Рихтер ще разтресе България?

Очаква се мощно земетресение в зоната на Калиакра

Мощно земетресение ще разтърси България, твърди Николай Георгиев, директор на Кримския международен център по сеизмична сигурност.

Очакват мощен трус край Калиакра

Очакват мощен трус край Калиакра

Трусът ще е с магнитуд 10 по скалата на Рихтер, убеден е украинският сеизмолог. Трусовете в Румъния и Молдова са само началото. В България има два района с десетобална сеизмичност, като единият от тях е в зоната на Калиакра. Има голяма вероятност сеизмичният район да напомни за себе си съвсем скоро, каза още Николай Георгиев пред вестник „Сегодня”.

Нека припомним, че през последните дни бяха регистрирани няколко земни труса в Румъния, като най-силното земетресение бе с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер. Трусът бе усетен и у нас – в северната част на страната.

Украинският сеизмолог смята, че един евентуален трус край Калиакра ще нанесе сериозни щети и в Крим и Одеса, писа “Монитор”. Вълната ще премине по море, трусът ще бъде мощен, предрече още сеизмологът.

Слаб трус бе регистриран преди няколко дни близо до Симитли. Земетресението бе с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер и се размина без материални щети и пострадали.

Доста по-сериозен земен трус разтресе Папуа Нова Гвинея. Земетресение с магнитуд 7,1 по склалата на Рихтер бе регистрирано на 65 км западно от Пангуна в Папуа Нова Гвинея.

Да се надяваме, че твърденията на Николай Георгиев няма да се окажат истина и Калиакра ще се размине от ново страшно земетресение.

Виж всичко за земетресението в Перник ТУК

Трус 10 по Рихтер ще разтресе България?
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • Scroll To Top