Home / МОДА И СТИЛ / Удължаване на косата предимства и недостатъци

Удължаване на косата предимства и недостатъци

Искате дълга коса, но все не се получава. Едно от решенията е удължаване на косата. Какво представлява? Какви са предимствата и недостатъците на тази процедура?
Удължаването на косата може да стане по два основни начина- единият като към естествената ти коса се прикрепи твоя, а другият- да се прикрепят изкуствени коси. Причините поради, които може да се прибегне до удължаване на косата са различни от проблеми като окапване и оплешивяване до чисто и просто любопитство в желанието си за нов стайлинг.
Начинът, по който косата се захваща за скалпа е безкръвен за разлика от присаждането на коса. Тъкмо това го прави удобен и предпочитан начин, който може да създаде самочувствие на хората.
Сред другите предимства е времетраенето на самата процедура- продължава колкото едно нормално посещение при фризьора, но не и с часове.
Освен това вероятността да се развие възпаление е намален до минимум. Това се дължи на колагена, който се поставя в най-горната част за фиксиране на изкуствената коса.
Един от най-честите видове удължаване на косата е чрез клипси. Към този тип прибягват хората от шоу-бизнеса и всички онези, които обичат да експериментират. Предимството на тази процедура е, че се прави бързо и е евтина. А вашата визия-различна!
Понякога разкрасителните процедури са нож с две остриета. На всеки сто успешни процедури е напълно възможно вашата да не е от тях. Какво може да се очаква като негативни последици, след като дълготрайно сте си удължили косата и сте дали безумна сума пари?
Възможно е изкуствените кичури, които са прикрепени към косата ви да не са от най-новото поколение. Така може да има страничен ефект. Като възпаление. Често, ако не са достатъчно добре закрепени започват да остават по четката или да падат в банята. Понякога погледнато от близко разстояние е възможно да изглеждат като сламени клечки или да започне заплитане на косата, което е изключително неприятно.
Все пак когато става дума за проблем и се налага да удължите косата си, то е желателно да се обърнете към истински специалисти, а не просто към обикновен фризьор. Със сигурност резултатът ще е на лице!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top