Опитайте този невероятен орехов кекс с канела излязъл от старите рецепти на баба
Няма нищо по-хубаво от това в почивните дни от кухнята да се носи уханието на прясно изпечен сладкиш, а ние ви предлагаме един наистина невероятен орехов кекс с канела. Рецептата е съвсем автентична, така както е приготвяна от нашите майки и баби в детството ни.
За направата на този невероятен орехов кекс с канела са ви необходими 4 яйца, 2 ч.ч брашно /общо количество – 400гр./, пакетче краве масло- от 125 гр., 1 ч.ч. кисело мляко, чаша и половина захар, 1 ч.л. сода за хляб / може да я замените с един бакпулвер/, 1 ч.л. канела и 100 гр. смлени орехови ядки.
В дълбока купа разбивате маслото и захарта на пухкав крем и добавяте постепенно жълтъците, като биете непрекъснато с миксера. В киселото мляко разтваряте содата и прибавяте към маслената смес. Постепенно добавяте брашното предварително размесено с канелата, ако сте решили да ползвате бакпулвер, трябва да го прибавите и него. Добавяте орехите и разбърквате хубаво. Накрая внимателно лъжичка по лъжичка прибавяте и разбитите на гъст сняг белтъци. Изсипвате полученото тесто в предварително подмазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
Печете на загряна до 180 гр. фурна за около 30-35 минути до готовност. Не пропускайте да проверите дали кексът ви е добре изпечен, като боцнете в средата дървено шишче и ако излезе суха- значи вашият орехов кекс готов. След изстиване поръсете този орехов кекс с канела с пудра захар.