Home / ФИТНЕС / Упражнения за плосък корем

Упражнения за плосък корем

Сутринта усетихте затруднение с копчето на дънките си! Няма страшно. Трябва само да поискате да имате плосък корем. С интензивни упражнения, той може да стане реалност само за четири седмици.
От какво се нуждаете? Желание, постоянство и една спортна постелка. Всъщност и едно одеяло би свършило добра работа. Все пак целта оправдава средствата!
Безспорно най-доброто и ефикасно упражнение за стопяване на мазнините в коремната област са традиционните коремните преси. Легнете по гръб. Сложете ръцете си зад главата. За да имат коремните преси по-голям ефект, може да вземете един стол и да качите краката – така се образува ъгъл от 90°. Започнете с първите 25-30 броя. Направете пауза и след това преминете към следващо упражнение.
Друг вид упражнение, което може да добавите към програмата си за плосък корем е т.н страничен крънч. Легнете по гръб. Поставете ходилата на пода, така че да се образува ъгъл между тялото и колената. Надигнете леко гърба. Първо надигане — докосвате десен глезен, второ надигане — докосвате ляв глезен. Повторете упражнението 30 пъти.
След кратка пауза, серията от упражнения за плосък корем може да приключите със следното упражнение. Заемете седнало положение. Ръцете са от двете страни на тялото. Започнете бавно да изправяте ръцете, докато стигнат главата. Едновременно с това започнете да изправяте и двата крака едновременно, като се опитате да заключите ръцете в глезените на краката. Направете упражнението 30 пъти. С времето може да започнете да правите по 3 серии. Това упражнение оказва положителен ефект не само върху плоския ви корем, но и върху стегнато дупе.
За да постигнете плосък корем, правете упражненията поне два пъти седмично.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top