Home / АКТУАЛНО / В каква възраст жената е най-привлекателна ?

В каква възраст жената е най-привлекателна ?

Едно от последните психологически проучвания сочи, че всяка четвърта жена се чувства най-привлекателна на 32. Около 40 % от жените на възраст между 40 и 60 пък споделили, че са се чувствали най-красиви преди да навършат 30. Но после пояснили, че това се дължи на увереността им, която са придобили днес от житейския си опит. Половината от тях признават, че ако същия въпрос им беше зададен по-рано, едва ли щяха да отговорят така. Според психолозите, изповедите на дамите са доста окуражаващи и сочат, че жената не цени само и единствено външния си вид. Повечето жени, участвали в проучването държали на красотата си толкова, колкото и на личните постижения и успехи.
Според други проучвания пък, жената би трябвало да се чувства най-добре на 28. На тази възраст се предполага, че тя е улегнала, създала е семейство и най- вероятно вече има наследник, но пък е достатъчно млада, за да не се безпокои от излишни проблеми. Много жени споделят, че не се чувстват привлекателни за противоположния пол след като родят и изгубят формата си. Но на една все още крехка възраст (като 28), всяка млада майка може да възвърне килограмите си и бързо да влезе в тесните си дънки. Въпреки това, обаче, около 1/3 от жените признават, че няма да се подлагат на изтощителни диети да спортуват, за да се почувстват по-добре. Тези жени, макар и да не се чувстват привлекателни, са щастливи по простата причина, че са преосмислили ценностите си.

На въпроса с какво се гордеят най много, 23 % от анкетираните представителки на нежния пол са отговорили, че се гордеят предимно с очите си, 20 % са посочили фигурата си, а едва 13 са заложили на умствените си способности.
Всички жени споделят, че се чувстват по-красиви само тогава, когато има кой да ги оцени, когато получават подкрепата на семейството и приятелите си. Някои дами признават, че независимо от възрастта, те не се чувстват уверени в красотата си пред мъжете и се притесняват от външния си вид.
Що се отнася до мъжете, те харесват жените на всяка възраст. Независимо дали жената е на 20 или 50, мъжа залага на други нейни качества. Повечето мъже ясно осъзнават факта, че красотата е преходна и предпочитат жената до тях да бъде умна, забавна и отговорна. От мъжка гледна точка, опитът изгражда различни ценни качества в образа на една жена и с времето тя става по-стилна, по-уверена и по-индивидуална. Според анкетираните представители на силния пол, жената над 30 вече има изграден авторитет и е по-стабилна в емоционално отношение, което също допринася за нейната атрактивност.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top