Home / ЗА НАС / Възможен ли е сексът между приятели?
Възможен ли е сексът между приятели?

Възможен ли е сексът между приятели?

Ако зададете на баба си въпроса, възможен ли е сексът между приятели, най-вероятно ще извърне поглед от вас. Ще ви разкаже историята на живота си, ще дръпне лекция за истинските чувства и как е било едно време.
Човешките взаимоотношения са сложна работа. Неоспорим факт. А моногамността и искрената обич според много съвременни младежи са отживелица.
Приятелството между мъж и жена е дълго заклеймявана тема. За сексуалните взаимоотношения между приятели – дума да не става! Обаче, така наречените взаимоотношения на „нещо повече от приятели“ в наши дни вече не са рядкост.
Къде свършва границата на приятелството и какво правим, когато то придобие различни измерения?
От една страна, всеки търси сродната си душа. А какво по-добре от приятелят, който познаваш от 8 години? Та нали всичко сте си споделяли. И си знаете кирливите ризи. А от друга, какво ако нещо не се получи? Рискувате ли да се влюбите и да заложите дългогодишното си приятелство на карта?
Определено, сексът между приятели е възможен. Стига да не носи със себе си и други „екстри“ като влюбване например.  За добро или лошо, като разумни човешки същества, сме надарени със способността да чувстваме. Макар и повечето такива връзки да започват с уговорката да не се влагат чувства, това рядко се случва. Обикновено резултатът е пагубен. Тръшнати врати, наранени чувства, сълзи. Дългогодишно приятелство, превърнало се във вражда.
Сексът между приятели е за смелите.
В такава връзка се изключва възможността емоциите да надделеят над разума. За да запазите приятелството си, преди да прекрачите границата му, е нужно да проведете важен разговор за последиците. Има хора, които ясно разграничават приятелството от задоволяването на сексуалните нужди.
Учени, изследвали феномена, стигат до изводите, че такива връзки са присъщи за младежите. Повече от 60 % от момчетата и около 50% от момичетата са споделили, че имат опит с подобна връзка. Феноменът „приятели със задължения“ е присъщ за хората, които имат безразборни сексуални отношения, както и за тези, които са стъпили здраво на земята. За романтиците, сексът между приятели остава забранена тема. Те продължават да търсят идеализирания образ на истинската любов. Според данни от проучвания, близо 58 % от учениците са споделили, че могат да се включат в авантюра с най-добрия си приятел/най-добрата си приятелка. Докато търсачите на истински усещания са едва 45%.
Да не забравяме и за ревността.
Стара мъдрост гласи, че само онзи, който не обича, не е способен да ревнува. Дали сте съгласни да „споделите“ вашия другар, или сте егоисти и го искате само за себе си. Добре обмислете какво търсите във връзката и дали сте способни на компромиси.
Като цяло, за хората е особено трудно да разграничават сексуалните взаимоотношения от емоциите. И макар при мъжете това да се случва по-често, може би това не е искрена реакция. А по-скоро демонстрация на мъжество и сила.
Та кой не търси истинските чувства и кой не мечтае за идеалната връзка? Приятелите са си приятели…чувствата са си чувства. Дали сексът между приятели е възможен, това е въпрос на личен избор. Приятелството понякога може да се окаже добра основа за брак. Кой знае?

Възможен ли е сексът между приятели?
3 (60%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top