Home / ЗДРАВЕ / Видове сънища

Видове сънища

Знаете ли, че според психолозите има пет различни вида сънища? Според някои специалисти, сънищата са много важни и не трябва да се подценяват посланията, които ни изпращат. Според други, сънищата са само отражение на случилото се през деня или просто проява на различни стаени чувства и емоции. Ако успеете да разграничите видовете сънища, може да откриете отговор на някои въпроси и да разберете защо сте сънували точно такъв сън.
Най-често сънуваме неща, които са се случили през деня или предстои да се случат. Тези сънища не са пророчески, а по-скоро са свързани с очакванията и нагласите ни за изминалия или следващия ден.
Телепатичните сънища са тези, в които общуваме с починали близки и получаваме различни послания от тях. Този вид сънища, разбира се, са отричани от повечето хора като начин за свързване с мъртви души, но все пак съществуват.

Другият вид сънища са тези, които ни предупреждават за евентуална опасност. Те, също като телепатичните сънища, се осъществяват на духовно ниво. Предупредителните сънища могат да се сбъркат с кошмарите. Те обаче предвещават какво ще се случи в бъдеще, а кошмарите са предизвикани от минали събития и потиснати емоции. Често се случва да имаме лоши сънища, когато ни предстои нещо непознато или от дълго време не можем да разрешим някакъв проблем. Последният вид сънища са така наречените ясни сънища, в които спящият си дава сметка, че сънува. Тези сънища са средно състояние между съня и реалността и спящия човек лесно може да контролира хода на съня си.
А вие какъв сън сънувахте?

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top