Пърленка със сирене и кашкавал
За приготвянето на тази пърленка без месене ще са ви необходими две чаени чаши брашно, чаена чаша прясно мляко, едно яйце, супена лъжица олио, 20 гр. прясна мая, 1 к.л. сол, 1 к.л. захар.
Размийте маята с една трета от леко затопленото прясно мляко, добавете захарта и оставете настрани докато шупне. В останалото прясно мляко добавете солта, олиото и яйцето- разбъркайте до хомогенна смес. Отделно в дълбока купа пресейте брашното, добавете млечната смес и маята. Разбъркайте хубаво с дървена лъжица до получаване на мехурчета в тестото.

Невероятно вкусна пърленка без месене
Това тесто е много подходящо и за направата на домашна пица. Ако искате пицата или пърленката ви да е хрупкава и тънка използвайте по-голяма тава и разпределете тестото с помощта на дървена шпатула. При приготвяне на пица може да използвате същата плънка, като преди това поръсете тестото с лук нарязан на тънки полумесци и колбас по избор. Преди да махнете пицата поръсете с настърган кашкавал и запечете отново докато придобие приятна коричка.
Тази пърленка без месене се приготвя изключително лесно и е подходяща както за закуска в почивните дни така и за бърза вечеря след тежък и изморителен работен ден.