Вкусна и бърза за вечеря с пиле, гъби и ориз… Веднага!
Необходими продукти
800 г. пилешко филе, нарязано на хапки, или 4 бр. пил. бутчета
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
30 г масло
1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
500 г. нарязани на филийки гъби
2 глави лук
1 ч.ч. ориз
черен пипер, сол, чубрица, чесън на вкус
пера от пресен лук, нарязани на ситно /или магданоз/
3 ч.ч. гореща вода или бульон
Ситно нарязания лук се задушава в двата вида мазнина, като стане прозрачен се добавят гъбите, подправките, виното и ориза, задушава се 2-3 мин. Изсипва се в тавичка, върху пилешкото, залива се с горещата вода и се пече в загрята на 200 градуса фурна около 25 мин. Или до извиране на водата.
Няма да ми се разсърдите, ако ви призная, че рецептата е безумно вкусна и без пиле, само с гъби и ориз. Или пък без гъби, а само с пилето и ориза. Експериментирайте!