Home / АКТУАЛНО / Холестерин диета

Холестерин диета

Понякога е наложително да се предприеме диета по чисто здравословни причини, а не само заради намаляване на излишните килограми. Щом нивата на холестерола са се покачили и това е установено чрез изследвания, започнете диета за намаляване на холестерина.
Диетата е доста полезна и здравословна. Това, което се изисква от вас е да се откажете от приема на мазно месо. Ще трябва да започнете да се храните с морски дарове- дано да сте любител на такива. Млечни продукти с намалено съдържание на мазнини и никакви мазни сладки неща. Ниската на холестерин диета означава да увеличиш приема на плодове и зеленчуци.
Или ниска на холестерин диета всъщност е здравословен начин на хранене. Той може да ви предпази от редица заболявания като болести на сърдечно-съдовата система. Истината е, че холестеринът, който е нужен на нашия организъм, той може да си го произведе сам. Тогава той е полезен за строежа на костите и за производството на витамин D.
По времето на една ниска на съдържание на холестерин диета задачата на човек е да се научи да разграничава „добрия“ (HDL- холестерин. Той има предпазваща функция) от„лошия“ холестерин (LDL-холестерин. Той е отговорен за увреждането на кръвоносните съдове) и да настрои хранителните си навици и за напред.

Или мазното месо, саламите, яйцата, млечните продукти спадат към продуктите, които снабдяват организма с лош холестерин.
Морските дарове, плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите продукти и храни, в които няма наситени мазнини отговарят за добрия холестерин.
Докато прилагате такъв режим на хранене ще трябва да изпивате между два и три литра вода на ден.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top