Home / АКТУАЛНО / Храните, които лекари и диетолози не консумират за нищо на света!
Храните, които лекари и диетолози не консумират за нищо на света!

Храните, които лекари и диетолози не консумират за нищо на света!

 Вижте кои са 7-те храни, които диетолозите и лекарите изрично си забраняват

Има храни, които запознатите с влиянието им върху организма специалисти, не слагат за нищо на света на трапезата си. Това са онколозите, лекарите, диетолозите, изследователите – хората, които имат достъп до информация, далеч от широката маса.

 1. Прясно мляко: Проблемът тук идва от синтетичните хормони, с които се тъпчат кравите. Смята се, че  растежните хормони, използвани при отглеждането на кравите, причиняват рак на простатната жлеза, дебелото черво и млечната жлеза. Другият проблем при прясното мляко идва от антибиотиците, които се дават на кравите заради склонността им към инфекции. Всичко това създава предпоставки за сериозни болести у хората. Решението е да си купуваме мляко от биоферми.
 2. Ябълки: За съжаление този иначе вкусен плод, препоръчван за дълголетие, се третира с
  вредни храни

  Какво изобщо да ядем?

  изключително много пестициди. Оказва се, че любимите ни ябълки са сред най-обработваните с химикали плодове. И тук решението е да купуваме биоплодове или от ферми, гарантиращи безвредността им.
 3. Сьомга: Тази риба може и да се препоръчва заради наличието на омега-3 мастни киселини, но ако идва от развъдници, тя е дори вредна за човека. В развъдниците сьомгата се третира с пестициди, карциногени и още куп други химикали. Да не говорим за антибиотиците!
 4. Картофите: Те абсорбират в голяма степен всички химикали, които има в почвата. И сякаш това не е достатъчно, ами фермерите ги третират с още химикали срещу покълване. Вредните вещества не могат да се отстранят с миене и белене!
 5. Месо: Най-вредно се оказва говеждото и телешкото заради царевицата и соята за бърз растеж, с които се хранят животните. Това месо изобилства от наситени мазнини, а е бедно на полезни вещества.
 6. Консервирани домати: Консервите съдържат бисфенол-А, който има поразяващи последици за здравето на човека. Този синтетичен естроген повишава риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване, репродуктивни проблеми.
 7. Соя: Данните показват, че 90% от соята е ГМО. Консумацията на генетично модифицирана храна води до рак, писа Puls.bg. Соята се използва масово при производството на сосове, салами и др. 

Харесайте и Фейсбук страницата ни!

Храните, които лекари и диетолози не консумират за нищо на света!
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

 • Scroll To Top